KNGU leden gezicht van Jump Fit

Onze partner JumpSquare introduceert een nieuw Jump Fit programma én de gezichten zijn KNGU leden; tweemaal reden voor een interview met de 'modellen voor één dag'. Lees hier het gesprek met Yoni en Elke. Fanatieke turnsters die reageerden op de oproep en voordat ze het wisten op een professionele shoot stonden.

Plezier staat voorop
Als we Elke en Yoni eind december spreken zitten we midden in de lockdown. Beide kunnen niet wachten om snel weer écht te sporten. Elke was vroeger fanatiek turnster, maar door een knieoperatie heeft ze helaas eerder dan verwacht afscheid moeten nemen. Ze vertelt: “Als gedragswetenschapper weet ik hoe belangrijk sport is. En natuurlijk ook het bijbehorende plezier”. Ze vervolgt: “Na een lastige periode van veel trainen, fysio afspraken en focus op herstel kon ik eindelijk weer nieuwe sporten proberen. De trampoline bleek super! Het is eigenlijk fitness op een trampoline, je hebt amper door dat je met een work-out bezig bent. Alle lessen zijn anders, dat hangt af van de achtergrond van de trainer. Een uurtje is dan zo voorbij!”.

Normaal denk je niet na over de uitdrukking van je gezicht als je springt, dat was nu even schakelen

Yoni

Yoni is deze periode druk bezig met haar studie die helaas vanuit huis moet plaatsvinden. “Leuk om het even over iets anders dan studie te hebben”, vertelt ze met een glimlach. Naast student is ze al geruime tijd trainster binnen de gymsport. “In deze gekke tijd is het wekelijks training geven aan mijn acro team een absoluut hoogtepunt. Het draait om gezelligheid en bewegen, de best mogelijke combinatie. Net zoals voor iedereen is het steeds aanpassen aan de maatregelen. Als trainster mag ik nog wel een les verzorgen, maar het zelf sporten mis ik natuurlijk. Dat Jump Fit en de bijbehorende shoot op mijn pad kwam was een meer dan leuke afleiding!”.

Fotoshoot!
Nadat een voormalig trainer van Elke haar informeert over de oproep om het gezicht van Jump Fit te worden ziet ze het eerst niet zitten. “Het leek mij niet handig in deze drukke periode, dus ik heb niet direct gereageerd. Het bleef toch in mijn hoofd rondzingen en toen heb ik toch maar via de KNGU contact gezocht. Gelukkig was ik niet te laat en ongelofelijk leuk dat ik het geworden ben!”

Yoni meldde zich als grap aan na een opmerking van een vriendin en had niet direct een reactie verwacht: “Het ging erg snel, maar wat was het leuk. Ik kan nog niet helemaal beseffen dat ik door het hele land te zien ben. Misschien word ik nog wel bekend”, vertelt ze met een knipoog. Ook de dag van de shoot zal ze niet snel vergeten. “Het was spannend, maar vooral erg tof! Normaal denk je niet na over de uitdrukking van je gezicht als je springt, dat was nu even schakelen. Maar met de hulp van de crew ging het al snel goed”.

Meer weten over Jump Fit? Check dan snel: www.jumperz.com/jumpfit