KNGU teleurgesteld over besluit Sanne Wevers

Technisch directeur Jeroen van Leeuwen van turnbond KNGU is teleurgesteld over het besluit van turnster Sanne Wevers om uit de nationale selectie te stappen. De bestuurder denkt dat het anders had kunnen aflopen.

Wevers maakte maandag bekend de selectie wegens het gedrag van een teamgenoot te verlaten en "enorm teleurgesteld" te zijn door het gebrek aan regie bij de KNGU bij het oplossen van de zaak.

"Ik ben wel wat ontdaan. Het is een vervelend bericht", aldus Van Leeuwen over het besluit van Wevers om niet langer deel uit te maken van de selectie.

"Vanaf het moment dat ik in dienst kwam en op de hoogte werd gesteld van de situatie, heb ik veel met Sanne gepraat. Ik heb er veel tijd en energie in gestopt en zag openingen om de situatie op te lossen. Het is teleurstellend dat het uiteindelijk op deze manier is gegaan."

Van Leeuwen wil niet te veel op details ingaan. "Ik vind het niet netjes om namen te noemen, maar waar Sanne aan refereert, slaat terug op het interview van Vera van Pol uit de krant van 18 december", vertelt hij.

"Als dat interview in mijn tijd had plaatsgevonden, dan hadden we op 19 december al met zijn drieën om tafel gezeten om het een en ander uit te spreken. Vera stond open voor een gesprek met mij erbij, maar helaas is het niet gelukt om dat daadwerkelijk te laten plaatsvinden."

Bron: Nu.Sport