KNGU verhuist naar Papendal

De KNGU en Beekbergen zijn al decennialang met elkaar verbonden. Eind dit jaar gaat de KNGU echter verhuizen naar ‘het hart van de Nederlandse Sport’, het nationaal sportcentrum Papendal. Vele sportbonden en andere sportorganisaties zijn hier gevestigd, wat mooie synergievoordelen op kan leveren, naast een echte sportsfeer en een nieuwe start.

Remco Boer, algemeen directeur KNGU:

“Bij de keuze voor de nieuwe locatie zijn de langere termijn strategische overwegingen uiteindelijk doorslaggevend geweest. In Papendal zullen moderne werkplekken worden gerealiseerd en kunnen we makkelijk informeel schakelen met andere sportbonden en met externe partijen. Ook zijn er andere voordelen. Hierbij kun je denken aan: financiële overwegingen, imago, uitstraling en aantrekkelijk werkgeverschap, onder andere omdat we veel dichter bij hbo- en mbo-opleidingen komen te zitten.”

In zijn toelichting geeft Remco Boer ook aan dat een verhuizing naar Papendal past in de toekomstvisie van de KNGU.

“Zo’n verhuizing kan nieuw elan brengen, het kan zorgen dat oude patronen worden opengebroken en markeren dat je een frisse start maakt en nieuwe dingen centraal zet. Vandaar dat ik het prioriteit geef.”