KNGU zomerkampen in goede handen bij zelfstandige stichting

De KNGU Zomerkampen zijn al ruim 60 jaar een begrip in de Dutch Gymnastics community. Elke zomer komen er duizenden kinderen naar Beekbergen om daar plezier te beleven, te spelen en te genieten van al het moois dat de gymsport te bieden heeft. Ook voor komende zomer wordt achter de schermen alweer hard gewerkt aan de voorbereiding, al ziet de organisatie er vanaf nu anders uit. Het noodgedwongen annuleren van de kampen in 2020 heeft grote gevolgen gehad, de KNGU is betrokken in een juridische procedure met de eigenaar van het kampterrein. Het verloop van deze procedure en het voorlopige vonnis hebben de aanleiding gevormd om versneld op andere wijze invulling te geven aan de organisatie van de kampen.

Na constructief overleg tussen de KNGU en de huidige productcommissie is besloten om in goede harmonie afscheid van elkaar te nemen. De nieuw op te richten stichting werkt op dit moment aan een versnelde zelfstandige doorstart. Een deel van de vrijwilligers vanuit de product- en kampcommissie blijft vooralsnog bij de nieuwe stichting betrokken. Daarmee zijn de kwaliteit en continuïteit van de zomerkampen gewaarborgd. Het product en concept blijven behouden en de KNGU leden en clubs die met veel plezier al jaren op kamp gaan, kunnen dat in de toekomst blijven doen.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de nieuwe stichting, meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief van Stichting ZOKA.

DSC 3998Als KNGU dragen we de zomerkampen een warm hart toe en we vinden het voor alle betrokkenen prettig dat we op deze manier tot een oplossing zijn gekomen. De KNGU heeft het volste vertrouwen in de nieuwe organisatiestructuur.
 
De KNGU spreekt haar dank en waardering uit naar de huidige product- en kampcommissie en alle vrijwilligers die zich in de afgelopen 64 jaar hebben ingezet voor de zomerkampen. Wij wensen de stichting voor de komende jaren heel veel plezier en succes met de organisatie van de zomerkampen.