Koningsspelen biedt kansen voor kinderen én jouw club

Wil jij basisschoolkinderen kennis laten maken met de gymsport én met jouw club? De Koningsspelen (20 en 21 april) bieden hiervoor een mooie mogelijkheid. Als sportaanbieder kan je scholen helpen bij de invulling van het sportieve gedeelte van de dag.

De koningsspelen zijn bedoeld als een sportieve en gezellige dag voor alle kinderen in het basisonderwijs. Dit jaar vinden de Koningsspelen plaats op donderdag 20 en vrijdag 21 april. Er is eenmalig voor twee data gekozen omdat het Suikerfeest op 21 april 2023 valt. Je kiest zelf de dag die het beste bij jou past.

Koningsmatch
Als sportaanbieder kan je scholen helpen bij de invulling van het sportieve gedeelte van de dag. Via het online platform Koningsmatch kun je als club eenvoudig gekoppeld worden aan basisscholen in de buurt, zodat je de eerste contacten kunt leggen.

Mooie kans voor werving
Het organiseren van de Koningsspelen is dus een mooie kans om nieuwe leden te werven. Je bezorgt kinderen een geweldige sportieve dag en inspireert ze hiermee om ook na de Koningsspelen bij jouw club te komen sporten. Daarnaast versterk je de relatie en de samenwerking met scholen in jouw omgeving en creëer je maatschappelijke betrokkenheid.
Aanmelden kan vanaf nu en liefst voor eind januari zodat er nog voldoende tijd is om de activiteiten met jouw match uit te werken.

Inspiratie
Op de website van de Koningsspelen vind je een toolkit met alle informatie én inspiratie. Wist je dat de KNGU ook kofferbakpakketten verhuurd? Zo creëer je binnen een handomdraai unieke beweegpleinen, waar sportplezier voorop staat!