Lisa van Rozen stopt met topturnen

Lisa van Rozen, lid van de nationale selectie turnen dames, heeft besloten te stoppen met topturnen. In haar 13-jarige turncarrière, waarvan 2 jaar in de Oranje selectie, heeft zij Nederland onder andere vertegenwoordigt op de Combs la Ville en Blanc Mesnil 2018 en het European Youth Olympics Festival 2019 in Baku. De KNGU bedankt Lisa voor haar inzet en bijdrage tijdens haar periode als selectielid en wenst haar veel succes en plezier met alles wat zij verder nog gaat doen.

Het bericht van Lisa lees je hier:

Heel lang over nagedacht en een ontzettend lastig keuze, maar na 13 jaar lang geturnd te hebben, waarvan 11 jaar topsport in Heerenveen, heb ik besloten om te stoppen.

1,5 jaar geleden ben ik ernstig geblesseerd geraakt aan m’n pols, dit is niet direct goed gegaan in het ziekenhuis waardoor ik in augustus vorig jaar nog geopereerd moest worden in Amsterdam. Als klein meisje wilde ik maar 1 ding en dat was de Olympische Spelen.
Doelen stellen en hard werken was wat ik het liefste deed en nog steeds.

Ik kijk met heel veel plezier terug op m’n carrière. Diep in m’n hart is het nog steeds wat ik het liefste doe en is mijn droom nog steeds de Olympische Spelen.

Ik had er zoveel meer uit willen halen, maar soms lopen dingen in het leven anders dan dat je zou willen. De keuze om te stoppen geeft mij meer zekerheden en dat is wat ik op dit moment nodig heb.

Super veel gave dingen meegemaakt; 2 keer op stage naar Amerika, internationale toernooien geturnd, in de Jong Oranje en Oranje selectie gezeten, voor Nederland uit mogen komen op het EYOF (European Youth Olympic Festival), Nederlands kampioen junioren en nog veel meer!

Ik wil graag alle mensen bedanken die mij geholpen hebben om zo ver te mogen komen in mijn turncarrière! :)

Liefs Lisa ❤️