Mark Meijer stopt als Technisch Directeur KNGU

Mark Meijer stopt als Technisch Directeur van KNGU. Per 1 februari legt hij zijn taken neer en zal een opvolger worden benoemd. Meijer kwam in het voorjaar van 2018 in dienst van de Gymnastiekunie.

Mark Meijer: ‘De turnsport komt uit de grootste crisis in zijn bestaan. In deze heftige periode hebben wij vanuit de bond maximale verantwoordelijkheid willen nemen. Open en transparant. Dit kun je niet alleen, dat doe je samen. In mijn rol als technisch directeur ben ik daarom het team van mensen dat hierbij betrokken is geweest, bijzonder dankbaar.

Op basis van een gedragen topsportvisie werkt de KNGU nu aan een nieuwe koers en de noodzakelijke cultuurverandering. Dat vroeg om harde keuzes en het nemen van lastige beslissingen. Dat is gebeurd.

Voor de fase die nu aanbreekt is wat mij betreft iemand anders nodig. Een ander persoon, die met de coaches op technisch vlak vervolgstappen kan zetten. Een nieuw persoon die samen, met partners als NOC*NSF, kan gaan bouwen aan een vernieuwde inrichting van de topsport- en talentontwikkelingsprogramma’s want de gymsport heeft zoveel moois te bieden. Ik wens diegene, wie dat ook moge zijn, daarbij net zoveel steun en collegialiteit als ik heb mogen ervaren.’

Directeur Marieke van der Plas begrijpt het besluit van de Technisch Directeur: ‘Marks besluit komt op een begrijpelijk en natuurlijk moment. Binnen de organisatie en daarbuiten is respect en waardering voor de rol die Mark in deze zeer moeilijke tijd op zich heeft genomen en dat is volledig terecht. Naast de zorg voor zijn staf en selectie heeft Mark altijd het belang van de sport voorop gezet en daarmee ook de geloofwaardigheid van het topsportprogramma. De wijze waarop Mark zijn besluit heeft toegelicht is daarvan het bewijs. De KNGU is hem veel dank verschuldigd.’

Foto: Bastiaan Heus

Gerelateerd

Jeroen van Leeuwen technisch directeur KNGU

Op 1 mei treedt Jeroen van Leeuwen (1982) als technisch directeur in dienst van de KNGU. Hij wordt hiermee de opvolger van Mark Meijer. Jeroen van Leeuwen is nu nog werkzaam bij eredivisionist PEC Zwolle als directielid en operationeel manager.

Lees meer

Alle artikelen