Met elkaar naar 2022!

Dank, dank, dank!

We zijn aan het einde van 2021, wederom een turbulent jaar. Een jaar waarin veel gebeurde en dat voorbij is gevlogen.

De gymsport is één groot netwerk van liefhebbers. Van clubbestuurders, trainers-coaches, juryleden en sporters, maar bijvoorbeeld ook van ouders die wekelijks kinderen naar de club brengen, een grootouder die het clubblad bezorgt of de medewerkers en vrijwilligers van het bondsbureau. Iedere schakel is belangrijk om de sport mogelijk te blijven maken. En juist in het afgelopen jaar, waarin we elkaar zo hard nodig hadden, zag ik weer de enorme saamhorigheid in de Dutch Gymnastics community.

De coronapandemie bezorgde menigeen hoofdbrekens; van buiten naar binnen, de avondklok, wel wedstrijden, geen wedstrijden, met toeschouwers en toch weer zonder. Steeds werd er naar nieuwe manieren gezocht om de sporters te kunnen laten bewegen, binnen de mogelijkheden die er waren met het oog op de volksgezondheid.
Een hele puzzel. Niets was jullie te veel, al was er soms hernieuwde energie en veerkracht nodig om de schema’s weer passend te krijgen – en dat snap ik volledig. Met de sporters op de eerste plaats, want daar doen we het allemaal voor, werden mooie, creatieve oplossingen gevonden. Het laat zien hoe sterk we samen zijn!

Ik wil jullie bedanken voor alles wat jullie hebben gedaan en doen voor de gymsport. We gaan met elkaar het nieuwe jaar in, een jaar waarin ik jullie echt heel vaak hoop te ontmoeten in deze uitdagende tijden.

Gezellige dagen en een gezond & sportief 2022!

 

Marieke van der Plas


P.S. Op zoek naar leuke ideeën om jullie sporters, nu wedstrijden en activiteiten niet doorgaan, actief te houden? Laat ze meedoen aan de online challenge #beamazedDG! Dé challenge om je gymsportmoves online te laten zien. Op welk niveau er ook wordt gesport, iedereen kan meedoen. Bekijk alle voorwaarden op de website en volg de challenge op Instagram.