Naomi Visser definitief niet naar Tokio

De technische staf van de KNGU heeft besloten om Naomi, eerste reserve van het damesteam, definitief niet af te laten reizen naar de Olympische Spelen in Tokio. De strikte regels vanuit de Japanse overheid en het risico op quarantaine van de reserveploeg hebben de doorslag gegeven voor dit besluit.

Afgelopen donderdag vloog het damesteam zonder Naomi naar Tokio. De negentienjarige turnster werd eerder dit jaar positief getest op corona. Een recente test was weer positief waardoor meereizen niet mogelijk was. Daarna heeft ze meerdere negatieve testen in handen gehad. Desalniettemin heeft de technische staf voor zekerheid en duidelijkheid gekozen door de eerste reserve niet naar Tokio af te laten reizen. De kans op een verplichte quarantaine wordt als te groot ingeschat. Tweede reserve Elze Geurts, die afgelopen donderdag wel naar Tokio is afgereisd, is nu de enige reserve van het Nederlandse damesteam. Er kan geen vervangster aangewezen worden voor Naomi.

Naomi is vanzelfsprekend teleurgesteld dat ze niet als reserve aanwezig is op de Olympische Spelen:

“Ik vind het jammer dat ik als eerste reserve niet naar Japan kan afreizen. Ik heb de afgelopen dagen negen keer achter elkaar negatief getest waardoor ik hoop bleef houden. In Nederland heb ik goed doorgetraind en ik voel mij fit. Jammer genoeg kan ik niks aan de situatie veranderen en moet ik mij bij dit besluit neerleggen. Ik ga er nu een weekje tussenuit om mij daarna te richten op de WK in oktober. Ik wens het team heel veel succes en ik weet dat ze gaan knallen!" Naomi Visser