Nederlandse delegatie naar World Cups parkour

Freerunners Luciano Balestra, Thyrone Paas, Kevin Alsemgeest en Saskia Neville zullen in april en mei deelnemen aan een drietal World Cups parkour.

De Nederlandse sporters hopen zich tijdens deze wereldbekerwedstrijden te kwalificeren voor de eerste World Urban Games die in september 2019 zullen plaatsvinden in Los Angeles (USA). 

Het is de eerste keer dat er een volledige Nederlandse delegatie afreist naar World Cup wedstrijden in parkour. De wereldbekercompetitie in deze sport werd in 2017 geïntroduceerd door de internationale gymnastiekfederatie FIG. "Uiteindelijk willen we in 2020 de allereerste wereldkampioenschappen in parkour organiseren in Nederland. Mede daarom is het belangrijk om de zichtbaarheid van Nederland op het gebied van freerunning en parkour te vergroten. Daarnaast focussen we ook op een sterke verbinding tussen de KNGU en de nationale parkour- en freeruncommunity," vertelt Renske Snaar, KNGU-productmanager van de afdeling Sporters en Fans. 

Parkour en freerunning is een groeiende sport waarin plezier, creativiteit, respect en je eigen grenzen verleggen voorop staan. "Voor de KNGU is het van belang om samen met de nationale parkour en freerun-community de toekomst van deze Urban Sport uit te stippelen. De stap richting de World Cups gebruiken wij om de sport verder op de kaart te zetten als unieke discipline en juist niet als een vorm van turnen. We hechten waarde aan een juiste kennismaking met de sport," aldus Snaar. 

Het exacte wedstrijdschema ziet er als volgt uit:

World Cup Chengdu (CHN) 6-7 april 2019

World Cup Hiroshima (JPN) 19-21 april 2019

World Cup Montpellier (FRA) 31 mei - 2 juni 2019