Nieuwe maatregelen geven meer ruimte voor de sport

Tijdens de persconferentie van vrijdag 18 juni, kregen wij te horen, dat onder voorbehoud, vanaf zaterdag 26 juni nieuwe versoepeling van de coronamaatregelen volgen. Op deze datum zal stap 4 van het openingsplan ingaan. Dit betekent dat er weer meer ruimte komt voor de gymsport. Alle leeftijdsgroepen mogen vanaf deze datum weer volledig sporten.

Begin volgende week zal het algemeen sportprotocol Verantwoord sporten van NOC*NSF worden aangepast aan de laatste maatregelen. Zodra dit beschikbaar is, vertalen wij wat dit concreet betekent voor de gymsport.

Het verruimen van de maatregelen geeft wellicht ook meer ruimte voor bezoekers in het topsportcentrum van Rotterdam tijdens de tweede kwalificatie van het dames turnen op zaterdag 26 juni. Als na overleg met Rotterdam duidelijk is welke gevolgen dit heeft voor de bezoekers, zullen wij de kaartverkoop hierop aanpassen en z.s.m. communiceren.

Voor alle laatste informatie en maatregelen verwijzen wij jullie naar de website van de Rijksoverheid. Bekijk hier het recente overzicht van de maatregelen voor de sport. Alle veelgestelde vragen met betrekking tot de gymsport vind je hier op onze website.