Olympisch damesturnteam bekend

Vera van Pol, Sanna Veerman, Naomi Visser, Lieke Wevers en Sanne Wevers gaan Nederland vertegenwoordigen tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Dat heeft bondscoach Jeroen Jacobs bekendgemaakt. Technisch directeur a.i. Heleen Crielaard heeft de teamvoordracht van de bondscoach overgenomen en het damesteam aangewezen en voorgedragen aan NOC*NSF.

Vertrouwen
Bondscoach Jeroen Jacobs kijkt vol vertrouwen uit naar de Olympische Spelen: “Conform de interne selectieprocedure hebben we een team van vijf goede turnsters samengesteld. Ik heb alle vertrouwen dat elke individuele turnster maximaal zal bijdragen aan het teamresultaat én daarmee een goede uitgangspositie heeft voor een individuele prestatie c.q. finale.” Floor Slooff en Tisha Volleman zijn aangewezen als reserveturnsters. De reserves zullen niet meereizen naar Parijs.

“Nadat kortgeleden al het team van de mannen bekend gemaakt is, is nu ook de samenstelling van het damesteam helder. De voordracht van het damesteam is na input van alle betrokkenen en conform de interne selectieprocedure tot stand gekomen. Ik ben blij dat Nederland wederom met een damesteam en een herenteam vertegenwoordigd is op de Olympische Spelen.” Heleen Crielaard, technisch directeur a.i.

Begeleidingsteam
Naast bondscoach Jeroen Jacobs zijn coaches Kevin den Uijl, José van der Veen en Vincent Wevers als coaches opgenomen in het begeleidingsteam. De paramedische begeleiding wordt door Mark Stolk verzorgd. Heleen Crielaard reist als teammanager mee met de damesploeg.

Overige informatie
De dames-turndelegatie reist zondag 21 juli richting Parijs. Op zaterdag 27 juli start het olympisch turntoernooi met de kwalificatiewedstrijd voor de mannen. De kwalificatiewedstrijd voor de vrouwen vindt een dag later, op zondag 28 juli, plaats.

Het wedstrijdformat in de teamwedstrijd is 5-4-3, dit betekent vijf turnsters in het team, waarvan er vier per toestel kunnen worden ingezet, waarvan de drie beste scores tellen voor de teamscore. Tijdens deze kwalificatiewedstrijden vindt eveneens de kwalificatie plaats voor de teamfinale (beste acht teams), de individuele meerkamp (beste 24) en de toestelfinales (beste acht per toestel).

Ga voor verdere informatie naar de website van de FIG.

Ploegpresentatie
De olympische damesturnploeg wordt dinsdag 9 juli van 13.00 – 14.00 uur gepresenteerd in Hotel Papendal. Aanmelden kan bij Naomi Bönker, KNGU Senior PR Officer.

Voor contact:
Naomi Bönker, Senior PR Officer KNGU
[email protected]
06-80079213