Olympisch team heren bekend

Jermain Grünberg, Loran de Munck, Frank Rijken, Casimir Schmidt en Martijn de Veer zijn door bondscoach Dirk van Meldert geselecteerd voor het olympisch herenteam. Na vier kwalificatiewedstrijden en beraad met de selectiecommissie werd bovenstaande selectie doorgegeven aan NOC*NSF, dat akkoord ging. “Op basis van de kwalificatieperiode hebben we deze vijf turners geselecteerd uit een sterke kerngroep van elf”, laat Van Meldert weten. “Deze mannen gaan nu, samen met de reserves, in specifieke voorbereiding in Heerenveen. Ik heb veel vertrouwen in dit team.”


De selectiecommissie bestaat uit de bondscoach, drie turncoaches van TeamNL-centra, Heleen Crielaard als Technisch Directeur van de KNGU en Bram van Bokhoven van NOC*NSF in een adviserende rol. Deze commissie heeft alle resultaten van de vier kwalificatiewedstrijden, mogelijke ploegsamenstellingen en finalekansen uitvoerig bestudeerd, waarna de bondscoach de bovenstaande samenstelling kwam.


Reserves
Amine Abaidi, Rick Jacobs en Yazz Ramsahai zijn door Van Meldert aangewezen als reserves. Van Meldert begrijpt de teleurstelling bij de reserves, maar benadrukt dat hun rol belangrijk is richting Parijs. “Ook zij hebben hun waarde en potentie laten zien tijdens de kwalificaties. Een reserverol hebben is lastig, maar we weten ook dat in het turnen een ongeluk in een klein hoekje zit. Zij blijven dus nauw betrokken bij het voorbereidingsproces, zodat ze direct kunnen instappen als de situatie daar om vraagt.”


Ploegpresentatie
De olympische herenturnploeg wordt woensdag 26 juni van 12.30 – 13.30 uur gepresenteerd in Hotel Papendal. Pers die hierbij aanwezig wil zijn kan zich aanmelden bij Naomi Bönker, Senior PR Officer bij de KNGU (zie contactgegevens hieronder).

Voor contact:
Naomi Bönker, Senior PR Officer KNGU
[email protected]
06-80079213