Olympische finaleplaats voor Bart Deurloo

In de nacht van 23 op 24 juli zijn de Nederlandse heren Epke Zonderland en Bart Deurloo in actie gekomen op de Olympische Spelen in Tokio. Bart wist zich met zijn score te plaatsen voor de rekstokfinale. De eerste Olympische rekstokfinale in zijn carrière!

Om 03.00 uur startte de eerste subdivisie met daarin de heren van TeamNL, die om 03.30 uur aan de beurt waren op rek.

Bart mocht aftrappen en turnde een mooie oefening met daarin vier vluchtelementen over de rekstok. Hij wist daarbij twee vluchtelementen aan elkaar te koppelen, wat heeft gezorgd voor een combinatiebonus. Na een perfecte landing sloot hij met gebalde vuisten zijn oefening af en scoorde hiermee een 14.400.

Het bleef tot op het laatste moment spannend voor Bart, maar het was het wachten waard. Ruim 10 uur na zijn kwalificatiewedstrijd was daar eindelijk het verlossende bericht. Bart Deurloo eindigt op plek acht en heeft zich hiermee geplaatst voor de rekstokfinale van dinsdag 3 augustus. De Japanner Daiki Hashimoto wist zich als eerste te plaatsen voor de finale met een score van 15.033.

''Kan ook nooit normaal gaan'' Bart Deurloo

Epke was tijdens de kwalificatie als derde aan de beurt en ging vooral de strijd aan met zichzelf. Door gezondheidsproblemen kwam Epke in de voorbereiding op de Spelen kracht en energie tekort. Toch wist hij een volledige oefening te turnen in de kwalificatie met daarbij een landing, zoals we van Epke gewend zijn. Hij maakte geen grote fouten, maar een hoge score bleef uit door veel aftrek op de E-score (uitvoeringsscore). Met een score van 13.833 eindigt Epke Zonderland op plek 23.

‘’Ik ben verbaasd over wat ik vandaag heb kunnen laten zien. Het was een mooie ervaring om voor de vierde keer op het hoogste podium te mogen turnen.’’ Epke Zonderland

De rekstokfinale wordt geturnd op dinsdag 3 augustus om 11.39 uur Nederlandse tijd en is wederom te zien bij de NOS en EuroSport.

Morgenochtend 25 juli is het om 08.10 uur Nederlandse tijd de beurt aan het Nederlandse damesteam met Eythora Thorsdottir, Lieke Wevers, Sanne Wevers en Vera van Pol.