Omikron gooit de binnensport op slot

Op zaterdag 18 december is tijdens de persconferentie een harde lockdown aangekondigd. Tot en met 14 januari gaat Nederland op slot, zo ook de binnensport. Buitensport is onder voorwaarden wel mogelijk. De maatregelen gaan in op zondag 19 december om 05.00.

Dit betekent dat tot half januari zowel trainingen als wedstrijden in de sporthal niet mogelijk zijn, met uitzondering van topsport. Tussen 05.00 en 17.00 is buiten sporten onder voorwaarden wel toegestaan. Voor de periode na 14 januari zullen we, wat betreft de wedstrijden, later met meer informatie komen. Tot die tijd hopen we vanuit de gymsportcommunity weer met elkaar tot mooie initiatieven te komen om deze lastige periode samen te trotseren, zoals we de afgelopen lockdowns ook hebben gezien.

Na het instellen van de avondlockdown zijn er begin december twee online-sessies met gymsportvrijwilligers geweest. Het was fijn dat er ruimte was om verhalen en zorgen met elkaar te delen én ideeën uit te wisselen. Met de input die we ontvingen zijn we direct aan de slag gegaan. Op 5 januari komt er een vervolg op deze sessies. Alle gymsportvrijwilligers zijn welkom om hier aan te sluiten en mee te denken. Aanmelden doe je op deze pagina.

De laatste informatie en maatregelen voor de sport, vind je op de website van de Rijksoverheid.