Ook wedstrijden in januari 2022 geannuleerd

Tijdens de persconferentie van zaterdag 18 december werd duidelijk dat dat de binnensport tot en met 14 januari dicht blijft. Uiteindelijk is daarom het besluit genomen om de KNGU-wedstrijden en activiteiten tot en met 31 januari te annuleren.

Hoe de situatie eruit ziet na 14 januari is nog erg onzeker. Stel dat de trainingen en wedstrijden meteen weer hervat mogen worden, wat we natuurlijk allemaal hopen, dan is de overgebleven trainingstijd dusdanig weinig dat deelname aan wedstrijden in de tweede helft van januari niet op een verantwoorde wijze mogelijk is.

We zetten alles op alles om het wedstrijdseizoen, waar nodig in aangepaste vorm, op te pakken zodra de regelgeving het toelaat en het weer verantwoord kan. In overleg met de diverse commissies wordt daarom gekeken hoe de rest van het wedstrijdseizoen vormgegeven kan worden voor de verschillende disciplines. Want iedereen die de gymsport een warm hart toedraagt, gunt de sporters het perspectief om weer ergens voor te kunnen trainen en wedstrijden te kunnen beleven.

Na de volgende persconferentie zal opnieuw gekeken worden naar de dan geldende maatregelen en de consequenties voor de periode erna. We houden jullie hiervan op de hoogte. De KNGU blijft zich samen met de andere sportbonden hard maken voor de sport. Tot die tijd is de binnensport gesloten (op enkele uitzonderingen voor topsporters na) en buiten sporten beperkt mogelijk. De veelgestelde vragen pagina is hier inmiddels op aangepast.