Oranjeselectie turnen dames 2023

Bondscoach turnen dames Jeroen Jacobs heeft vandaag de Oranjeselectie 2023 bekendgemaakt.
De samenstelling van de selectie volgt na afsluiting van de periode waarin turnsters hebben kunnen deelnemen aan verschillende tests en/of kwalificatiewedstrijden. Bij de aanwijzing in de Oranjeselectie is gekeken of voldaan is aan de criteria zoals omschreven in het selectiereglement. Het kernteam van de Oranjeselectie bestaat dit jaar uit zes turnsters die zich samen voorbereiden op de teamkwalificatie voor de Olympische Zomerspelen in 2024. Daarnaast is in het instroomteam nog één turnster opgenomen.

De bondscoach heeft de volgende zeven turnsters in de Oranjeselectie benoemd. Het kernteam bestaat uit: Elze Geurts, Vera van Pol, Eythora Thorsdottir, Sanna Veerman, Naomi Visser en Tisha Volleman. Floor Slooff komt in het instroomteam, waarbij zij grotendeels dezelfde activiteiten doet als het kernteam.

Oranjeselectie turnen dames 2023

Kwalificatie

“Dit jaar staat in het teken van de kwalificatie met het team voor de Olympische Spelen in Parijs. Met dit kernteam zie ik goede potentie om kwalificatie af te dwingen. Ik heb het volle vertrouwen dat we in oktober klaar zijn om op de WK in Antwerpen de strijd aan te gaan.” bondscoach Jeroen Jacobs

Ook technisch directeur Jeroen van Leeuwen kijkt positief naar de toekomst:

"De afgelopen toernooien hebben wij de potentie gezien en de resultaten bieden perspectief naar de toekomst. Wij blijven bouwen aan een stevig fundament onder het damesturnen en zijn hier samen met de bondscoach en andere stafleden volop mee bezig. Jeroen Jacobs heeft zijn functie als bondscoach op een goede wijze ingevuld en ik verwacht dat wij op korte termijn over kunnen gaan tot een verlenging van de samenwerking.” Technisch directeur Jeroen van Leeuwen

Olympische route
De voorbereiding en kwalificatie voor de OS 2024 Parijs verloopt onder meer via de EK en WK turnen in 2023. Het eerstvolgende moment zijn de Europese Kampioenschappen in Antalya in april, waar deelname aan de Wereldkampioenschappen veilig gesteld dient te worden. In oktober is dan minimaal een top-12 prestatie nodig om als team te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Gerelateerd

Alle artikelen