Per 1 september 2021 gaat het 010 Turnplan in Rotterdam van start

Rotterdam wordt gastheer van het TeamNL topsportprogramma turnen heren en er komt een compleet ingerichte Topturnhal voor heren en dames turnen in Rotterdam nabij de Kuip.

In een nauwe samenwerking met Rotterdam Topsport, Rotterdam Sportsupport, het Sportbedrijf Rotterdam, het Rotterdamse onderwijs en de KNGU wordt er hard gewerkt om de gehele turnsport, op elk niveau, een boost te geven in Rotterdam.

Rotterdamse verenigingen zijn, na recente inventarisatie, hard op zoek naar trainers voor diverse disciplines binnen hun vereniging. Het wegwerken van wachtlijsten, zodat nieuwe leden direct kunnen starten, is één van de prioriteiten op korte termijn van het 010 Turnplan. Daarnaast zullen de huidige Rotterdamse turnaccommodaties ook op korte termijn geoptimaliseerd worden.

Naast het ondersteunen van technisch kader bij verenigingen gaat er geïnvesteerd worden in het opzetten van een jongens turnlijn, dit in samenwerking met Rotterdamse verenigingen. Opleidingen, bijscholingen en clinics worden vanaf 2022 naar behoefte van de verenigingen door de KNGU gegeven in Rotterdam.

Is jouw interesse gewekt en wil je (mogelijk) een rol spelen in het 010 Turnplan? Dan kun je je vrijblijvend aanmelden voor meer informatie. Neem dan contact op met de KNGU via willemsen@kngu.nl