Plek zeven voor Bart Deurloo

Op dinsdag 3 augustus was het dan eindelijk zo ver. Bart Deurloo mocht zich, ruim een week na zijn plaatsing voor de olympische toestelfinale rekstok, gaan meten met de zeven andere finalisten op dit toestel. Als laatste turner kwam Bart in actie maar viel bij zijn tweede vluchtelement. Hij eindigt de rekstokfinale op een zevende plek.

Bart Deurloo kwam in de finale als achtste turner in actie. Voor hem heeft hij dan al een aantal turners zien vallen van de rekstok. Om een olympische medaille te halen, moet Bart hoger scoren dan een 14.533. Hij zou zijn oefening starten met drie vluchtelementen maar kwam na zijn eerste vluchtelement te dicht op de stok, waardoor hij geen goede zwaai had om gelijk zijn tweede vluchtelement erachter te plakken. Na een tussenzwaai volgt uiteindelijk dan zijn tweede vluchtelement, waarbij hij te ver van de stok zit en tot val komt. Een val leidt bij het turnen direct tot een punt aftrek. Hij turnt zijn oefening dan verder, moet hard werken en heeft bij zijn afsprong een grote stap naar voren. Met een puntentotaal van 12.266 eindigt olympisch rekstokfinalist Bart als zevende. Het goud gaat met een puntentotaal van 15.066 naar de Japanner Daiki Hashimoto.

''Trots op een finaleplek. Ik ga met een goed gevoel naar huis.'' Bart Deurloo

Vlak voor de Olympische Spelen bracht TeamNL de documentaire Druk uit, waar Bart Deurloo zijn bijzondere verhaal doet doormiddel van muziek. Bart geeft zich bloot door terug en vooruit te blikken op zijn (topsport)leven, maar toont vooral ook zijn breekbare kant en de angsten en struggles die hij ervaart.

Alle uitslagen van de rekstokfinale vind je hier.