Medailles op jeugd-WK trampoline­springen

Op de jeugd-WK trampolinespringen, ook wel bekend als World Age Group Competition, heeft de Nederlandse delegatie in Sofia een succesvol toernooi achter de rug. Veel finales werden behaald, en zelfs podiumplekken waren van de partij.

Het toernooi ging op woensdag 23 november al goed van start. Thalissa Wijkstra werd groepswinnaar met trampoline individueel in de categorie meisjes met een leeftijd van 13 en 14 jaar, waardoor zij automatisch gekwalificeerd was voor de finale later op de dag. Met een zuivere routine wist zij een score van 50,330 neer te zetten, wat voldoende was voor een tweede plek.

Thalissa Wijkstra met haar zilveren medaille

Ook de volgende dag zijn finaleplaatsen behaald: Brent en Mees behaalden in de leeftijdsklasse 13-14 jaar de synchroonfinale. Zij werden zesde met een score van 41,640.

Op vrijdag wist Rick Veldhuizen zich te kwalificeren voor de individuele trampolinefinale in de leeftijdsklasse 17-21. In een sterk deelnemersveld wist hij een zesde plek te behalen. Ook behaalden Lina en Thalissa, die eerder dit toernooi al zilver had gewonnen, een synchroonfinale in de leeftijdsklasse 15-16 jaar. Zij wisten met een totaalscore van 44,860 een bronzen medaille te behalen. 

Thalissa Wijkstra en Lina Uljee met hun bronzen medaille

Ook op zaterdag werden finaleplekken behaald: Emy en Iris behaalden de synchroonfinale in de leeftijdscategorie 17-21 jaar en Xabi Deeben kwalificeerde zich voor de finale op de dubbele minitrampoline, in de leeftijdsklasse 15-16 jaar. Hij werd vijfde, wat helaas nét niet genoeg was voor de superfinale, maar uiteraard wél een hele mooie prestatie is. Emy en Iris werden zevende in een sterk veld.

De 28 Nederlandse deelnemers van de jeugd-WK in Sofia

 

Alle resultaten zijn hier te vinden.