Recap WK acro

De Nederlandse acrogymnasten zijn teruggekeerd uit Baku, Azerbeidzjan, waar afgelopen weken de wereldkampioenschappen acrobatische gymnastiek plaatsvonden.

De junioren 1 (12-18 jaar) mochten het spits afbijten op de World Age Group Competition (WAGC). Nederland deed hier in 3 categorieën met 4 teams mee, en er zijn 3 finaleplaatsen behaald! Het dames paar, bestaande uit Carola van Dijk en Gemma van der Werff, zijn als 7e de finale ingegaan, en deze plek hebben zij ook vast weten te houden. Merel Veenstra en Luc Rombouts, het gemixte paar, zijn ten opzichte van de kwalificatie 1 plek achteruit gegaan, maar zij mogen toch terugkijken op een hele knappe prestatie.

De dames groep Jannah Eppinga, Sarai Huitema en Chaja Vos heeft een fantastische oefening neergezet waardoor zij slechts 0,07 punt tekort kwamen voor de bronzen medaille. In eerste instantie overheerste de teleurstelling omdat zij zo dichtbij waren, maar later kwam dan toch de trots, terecht natuurlijk!

De tweede dames groep, bestaande uit Nora Blok, Fenne van Heumen en Eva Joret, kwam door een foutje in de balans oefening helaas wat verder van een finaleplaats af te staan. Met een 15e plaats mogen zij uiteindelijk toch trots zijn op hun prestatie op dit toernooi.

In de categorie junioren 2 (13-19 jaar) zijn de beide damesgroepen dicht bij een finaleplaats gekomen. Het team bestaande uit Indy van Maanen, Janelle Koster en Louise Hollander zijn op een 9e plaats geëindigd, op de voet gevolgd door Renee Koetsier, Amber Voolstra en Kiara Palsma op plek 11. Beide teams kijken tevreden terug op hun oefeningen.


Een week later was het de beurt aan het senioren dames team om hun oefeningen in de prachtige sportarena te vertonen. Voor dit team was het de eerste keer in de seniorencategorie, na vorig najaar nog op het EK in een lagere leeftijdscategorie brons te hebben gewonnen. Dit betekent dat zij slechts een paar maanden de tijd hadden om hun oefeningen aan te passen aan de nieuwe eisen voor deze categorie.

Ondanks de korte aanpassingstijd hebben de dames uiteindelijk een 13e plaats met hun balansoefening behaald, en een 14e plaats met de dynamische oefening. Hoewel ze wel teleurgesteld waren dat ze de finale niet hadden gehaald, zijn ze uiteindelijk superblij dat ze aan dit toernooi mee hebben kunnen doen.

Resultaten
WAGC kwalificaties
WAGC finales

WK kwalificaties