Recap World Cup Osijek

Van 9 t/m 12 juni vond de World Cup turnen in Osijek, Kroatië plaats. Drie Nederlandse turnsters deden mee aan dit internationale toernooi: Esmee Beekhuis, Sam van der Hilst en Celine Kusters. Dit toernooi was voor de drie sporters hun allereerste World Cup.

7 juni - vertrekdag
De sporters en trainers hebben een lange reis afgelegd om in Osijek aan te komen. Hun vlucht was vertraagd en dat zorgde voor een domino-effect aan problemen. "We zouden vanaf het vliegveld met een bus opgehaald worden, maar die was al weg. De boodschap was dat we drie uur moesten wachten op de volgende, waarna we nog drie uur hadden moeten reizen naar het hotel," zegt coach Willemijn Niemeyer. "Gelukkig hebben we auto's kunnen huren en zijn we zo toch nog op een redelijk tijdstip in het hotel aangekomen."

9 juni - kwalificaties
Esmee mocht voor Nederland het spits afbijten op sprong. Met een mooie score van 12,516 werd zij 14e. Zij kwam met deze score slechts 0,300 tekort voor de finale. Celine is wel gestart, maar heeft geen tweede sprong gemaakt.

Na sprong mochten Esmee en Sam zich klaarmaken voor de kwalificatie op brug. Zij eindigden achter elkaar op het scorebord, met een 12e plek voor Sam (11,866) en een 13e plek voor Esmee (11,700). De Oostenrijker Selina Kickinger kwalificeerde zich als laatst voor de finale en behaalde met 12,066 slechts 0,200 meer punten dan Sam. Ook Esmee mag trots zijn op haar brug-kwalificatie. "Zij had op brug zelfs de vierde D-score in een redelijk sterk veld, dat geeft vertrouwen," zegt Willemijn.

10 juni - kwalificaties
Celine en Esmee stonden gereed voor hun kwalificatie op balk. Esmee behaalde een score van 9,233 en werd daarmee 28e. Celine werd 30e met een totaalscore van 8,700.

Als laatst de kwalificatie op vloer. Sam behaalde een score van 9,666 en werd daarmee 29e. Celine werd beloond met 11,466 punten en werd 16e. Ze kwam daarmee slechts 0,900 punten achter de top acht uit.

"Balk en vloer gingen helaas niet zoals in de voorbereiding, maar het hele veld had het er zwaar mee. Wel voor de drie jonge senioren een hele belangrijke ervaring wat mij betreft. Dit is voor hun verdere carrière van belang. Ook voor de coaches is het een leerzame week," zegt Willemijn.

 

Klik hier voor alle resultaten.