Programma EK turnen heren | Livestream senioren | Livescores

Veel voedsel door clubs ingezameld voor de Voedselbank

Ruim 80 sportclubs van verschillende sporten hebben zich ingezet voor de Voedselbank tijdens de inzamelingsmaand in april. Leden, trainers-coaches en andere vrijwilligers konden aan de hand van een boodschappenlijstje voedsel doneren, en met succes! Er zijn door heel Nederland kratten met voedsel ingezameld en financiële donaties gedaan. 

De voedselbanken in Nederland hebben in april vaak moeite om voldoende boodschappen beschikbaar te hebben. Rond de feestdagen in december wordt heel veel ingezameld, maar die voorraad raakt in april op. De ingezamelde kratten met voedsel waren dan ook een welkome aanvulling voor de lokale voedselbanken. 

Met dank aan clubs 
Fantastisch dat ook een aantal gymclubs zich hebben ingezet. Dank jullie wel Sportvereniging Doto Bergschenhoek, Gymvereniging de Kroospikkers Goudriaan en Ottoland, Kracht en Vlugheid Pijnacker, Sportvereniging Marathon Kerkrade en Velocitas Gouda. Ook op het bondsbureau werd er door medewerkers voedsel ingezameld.  

De onderstaande video geeft een korte impressie van de acties bij verschillende deelnemende verenigingen.

Welkom in de sport 
Tijdens de actie zijn de gezinnen die gebruik maken van de Voedselbank door de sportclubs van harte uitgenodigd om kosteloos één of meerdere sportlessen/-trainingen te volgen. Met hulp van het Jeugdfonds Sport & Cultuur kunnen deze gezinnen ook financieel ondersteund worden. Wat kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur betekenen, hoe maken ze verschil en voor wie is het bedoelt? Lees er alles over in dit artikel van het magazine The Connection.  

Deelnemende sportbonden 
De deelnemende sportbonden aan de actie zijn: Nederlandse Volleybalbond (Nevobo), Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV), Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB), Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV), Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Aansluitend hebben ook de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU) en een lokale boksclub een bijdrage geleverd.