Verlengde avondlockdown vraagt om meer geduld

Tijdens de persconferentie van dinsdag 14 december is aangekondigd dat de huidige maatregelen tegen het coronavirus, waaronder de 'avondlockdown', met 4 weken verlengd zullen worden. Naast het verbod op (sport)activiteiten tussen 17.00 en 05.00 zullen ook de verplichte controle op het coronatoegangsbewijs bij sporters vanaf 18 jaar en het niet toelaten van bezoekers tijdens sportwedstrijden en -activiteiten nog tot en met in ieder geval 14 januari gelden. Aanvullend op de al geldende maatregelen zullen de basisscholen ook een week eerder sluiten voor de kerstvakantie.

Met de verlenging van de maatregelen wordt het geduld van alle (gym)sportliefhebbers wederom op de proef gesteld. Wij begrijpen dat dit ook weer vragen met zich meebrengt, met name over de wedstrijden in 2022. Hier worden op dit moment al gesprekken over gevoerd, en zodra er duidelijkheid is zullen we jullie zo snel mogelijk op de hoogte brengen.

Tijdens de online bijeenkomsten op 29 en 30 november hebben veel trainers-coaches, clubbestuurders en andere betrokkenen hun mening en zorgen kunnen uiten over de huidige situatie. Een aantal hiervan heeft zich zelfs aangemeld voor een denktank, waar zij meedenken hoe we, in deze lastige tijd, er met elkaar voor kunnen zorgen dat trainers gemotiveerd blijven en leden de binding houden. Deze inzet wordt enorm gewaardeerd.

De laatste informatie en maatregelen voor de sport, vind je op de website van de Rijksoverheid.