Versoepelingen maar niet voor de binnensport

Dinsdag 23 februari heeft het kabinet laten weten de buitensportmogelijkheden voor de sport uit te breiden naar jongeren en jongvolwassenen. Met dit besluit wordt tegemoet gekomen aan de behoefte van de samenleving meer voor deze doelgroep te organiseren. De maatschappelijke waarde van sport en bewegen krijgt hiermee erkenning. Daar waar lokaal door de gemeente activiteiten worden georganiseerd voor de jeugd, kunnen de clubs van de KNGU als de beste worden ingezet. Denk hierbij aan het nijntje Beweegprogramma voor peuters of online dansevents voor tieners. Daarmee wordt direct een impuls gegeven aan clubs die het hartstikke moeilijk hebben nu de binnenruimten alweer ruim twee maanden dicht zijn.  

'We hadden zó gehoopt op ruimere versoepelingen, maar helaas zit dit er nog niet in. Dat is een enorme teleurstelling voor ons allemaal, iedereen in de gymsport, maar alle jonge sporters in het bijzonder. De geschiedenis herhaalt zich: ook in het voorjaar van 2020 werden de 200.000 kinderen die binnen willen springen, dansen, turnen, freerunnen of gymmen overgeslagen. We zetten alles op alles om de binnensport zo snel mogelijk weer open te krijgen. Liever vandaag dan morgen. Woensdagochtend hebben wij met de sportbonden en NOC*NSF wederom  overleg aanvullend op de reguliere wekelijkse gesprekken. Hierin voeren we onverminderd de lobby voor onze mooie gymsport. 

Marieke van der Plas

Petitie 
Vanuit onze leden is een petitie gestart om aandacht te vragen voor de heropening van de binnensportlocaties zodat alle gymsporters hun sport weer optimaal kunnen beoefenen. Wij steunen dit initiatief van harte en zullen de petitie delen.