Week van de Scheidsrechter

Ook dit jaar vindt de 'Week van de Scheidsrechter' weer plaats. Een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat, voor de gymsport zijn dat alle onmisbare juryleden! De Week van de Scheidsrechter is van 1 tot en met 9 oktober 2022.

Tijdens deze week willen we samen met alle gymsportliefhebbers de juryleden bedanken voor hun waardevolle inzet. Zij maken het immers mogelijk dat ruim 270.000 sporters (en hun supporters) van wedstrijden kunnen genieten.

Hoe bedankt jouw club de juryleden?
Gebruik de Week van de Scheidsrechter om de juryleden bij jouw club eens even goed in het zonnetje te zetten. Zo’n blijk van waardering geeft extra energie én kan mensen die nog niet jureren een zetje geven richting een eerste jurycursus.

Geef de juryleden samen met andere sporters voorafgaand aan de wedstrijd een applaus, laat een leuk briefje achter of stuur als club een kaartje naar het huisadres van jouw clubjuryleden. Kortom; hoe bedank jij de juryleden? 

Week van de Scheidsrechter 1

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Social activatie #jurybedankt 
In samenwerking met NOC*NSF roepen we clubs op om mee te doen aan de social activatie van de Week van de Scheidsrechter. Stimuleer ook trainers-coaches en sporters om mee te doen. 

Hoe doe je mee?

  • Stap 1: Bedenk waar jij het jurylid voor wil bedanken.
  • Stap 2: Maak een video, of deel een foto, waarin je je richt tot het jurylid van jouw sport en vertel waarvoor je de ‘scheids’ bedankt.
  • Stap 3: Deel je persoonlijke video of foto vanaf 1 oktober om 10.00 uur op jouw social media kanalen. Voeg de hashtag #scheidsbedankt toe (of #officialbedankt of #jurybedankt).
  • Stap 4: Vraag je teamgenoten of clubgenoten ook om via social media de scheidsrechter, jurylid of official of te bedanken.

Winnen
Onder de juist geplaatste bedankvideo’s en -foto’s die tijdens de Week van de Scheidsrechter gedeeld worden met de #scheidsbedankt, #jurybedankt, #officialbedankt wordt een Team NL kleding pakket verloot met daarop je eigen naam.