Wel of niet op de foto

Het nieuwe wedstrijdseizoen is weer begonnen. Mooi om te zien hoe iedereen vol enthousiasme in de gymsportzaal staat. Iedereen is in de weer. Van sporters en coaches tot juryleden, vrijwilligers en fans. Ook fotografen doen hun best het mooiste plaatje te schieten. Een blijvende herinnering. Leuk voor later.

Zoals de meesten van jullie weten moet er vanwege de AVG-wet door elke sporter toestemming worden gegeven om gefotografeerd te worden. Dit gebeurt via de ledenadministrateur van je club in het ledensysteem Digimembers.

Dit betekent dat je op de foto wordt gezet als jij (of je ouders als je minderjarig bent) hier toestemming voor hebt gegeven. Heb je dit niet gedaan, dan mag je ook niet op de foto. Let op: tijdens de wedstrijddagen kun je dit niet doorgeven aan de organisatie. Alléén de ledenadministrateur binnen je club is de aangewezen persoon om dit aan te passen. Dus vraag bij jouw club na hoe jij in het systeem geregistreerd staat: met een JA of een NEE.

Heb je nog vragen? Stuur gerust een mail naar DigimembersServicedesk@kngu.nl of bel naar 055 505 8700. We helpen je graag verder. Veel sportplezier!

PS Ben je fotograaf? Vraag van te voren accreditatie aan. Vergeet niet de AVG-voorwaarden nog even goed door te lezen.