12e plek voor Casimir in de WK-meerkamp

Casimir Schmidt heeft op 4 november gevlamd in de meerkampfinale op de WK in Liverpool. Anderhalf jaar lang heeft hij geen wedstrijden kunnen turnen en afgelopen juni onderging hij een operatie aan zijn enkel. Pas drie weken geleden heeft hij voor het eerst sinds zijn operatie weer voluit kunnen springen. Nu weet Casimir een 12e plek op de wereldranglijst in te nemen. Een plek om trots op te zijn.

Met een start op voltige en een slot op vloer weet hij gedurende de hele wedstrijd zijn hoofd koel te houden en turnt hij een mooie wedstrijd. "Het is toch een klein beetje dubbel. Ik ben super tevreden, maar als ik mijn voltigescore zie - ik had daar best wel wat stress, het was mijn eerste toestel - als ik het dan vergelijk met de kwalificatie dan denk ik: daar had nóg meer in gezeten. Maar ja: als je vooraf had gezegd dat ik twaalfde zou worden in de all-aroundfinale dan had ik hier zes keer voor getekend, dus ik ben heel blij," zegt Casimir na afloop van de finale.

"12e van de wereld, met de hele mondiale top aanwezig, is een puike prestatie van Casimir! Met minimale verschillen naar boven zit er nog meer 'rek' in. Knap werk, mede met in het achterhoofd dat hij in de zomer nog op krukken liep," schrijft een tevreden Jeroen van Leeuwen (technisch directeur).

De Japanse Daiki Hashimoto ging er met het goud vandoor, gevolgd door Boheng Chang (China) en landgenoot Wataru Tanigawa (Japan).

Casimir's huisgenoot Loran komt zaterdag in de voltigefinale in actie.
Programma WK turnen

 

Alle resultaten vind je hier

Gerelateerd

16e en 18e plek in de meerkamp voor de dames

Op 3 november hebben turnsters Naomi Visser en Tisha Volleman de meerkampfinale geturnd op de WK in Liverpool. En dat is uniek, want zo'n globale wedstrijd wordt ver van regelmatig gehouden. De laatste keer waren de Olympische Spelen in Tokio, afgelopen jaar. Dat Nederland met twee turnsters de meerkampfinale heeft gehaald is al een winst op zich.

Lees meer

Twee finaleplekken voor de turners

Op maandag 31 oktober heeft de herenselectie, bestaande uit Jermain Grünberg, Jordi Hagenaar, Loran de Munck, Casimir Schmidt en Martijn de Veer, hun kwalificatiewedstrijd geturnd op de WK in Liverpool. De mannen waren goed in vorm en dat leverde dus ook mooie resultaten op, waaronder maar liefst twee finaleplekken voor de Nederlanders.

Lees meer

Vijf WK-finales voor de turnsters

Het damesteam heeft op zondag 30 oktober de kwalificatiewedstrijd op de WK in Liverpool geturnd. De turnsters Eve de Ruiter, Eythora Thorsdottir, Sanna Veerman, Naomi Visser en Tisha Volleman hebben zich mogen tonen aan de wereld. En dat ging ze goed af.

Lees meer

Alle artikelen