WK-selectie turnen dames bekend

Bondscoach damesturnen Jeroen Jacobs heeft de definitieve selectie bekendgemaakt die Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens de wereldkampioenschappen turnen dames 2022. De stad Liverpool is van 29 oktober t/m 6 november het strijdtoneel voor dit WK.

De volgende turnsters zijn aangewezen:

  • Eve de Ruiter
  • Eythora Thorsdottir
  • Sanna Veerman
  • Naomi Visser
  • Tisha Volleman
  • Casey-Jane Meuleman (eerste reserveturnster)
  • Shadé van Oorschot (tweede reserveturnster)

Naast de selectie en de staff voegen zich twee Nederlandse juryleden toe aan de delegatie. Zij zullen tijdens dit toernooi namens de FIG jureren.

Wedstrijdinformatie & programma
Tijdens dit kampioenschap komen de turnsters in de zevende subdivisie in actie. In deze wedstrijd kan het team zich plaatsen voor de teamfinale (beste acht teams uit de kwalificatie). Individuele turnsters kunnen zich plaatsen voor de meerkampfinale (beste 24, max. twee per land) en/of de toestelfinales (beste acht per toestel, max. twee per land). Het deelnemende team bestaat uit vijf turnsters waarvan er vier per toestel mogen worden ingezet en er vervolgens drie meetellen voor het teamresultaat.

De eerste wedstrijddag voor de vrouwen is zondag 30 oktober (kwalificatiewedstrijd). Deze wordt gevolgd door de teamfinale op dinsdag 1 november en de meerkampfinale op donderdag 3 november. De toestelfinales zijn op zaterdag 5 november (sprong en brug) en zondag 6 november (balk en vloer).

“Dit kampioenschap is de eerste belangrijke mondiale graadmeter in deze olympische cyclus. In Liverpool zal duidelijk worden hoe de verhoudingen liggen en welke vervolgstappen er gezet moeten worden richting de WK 2023 in Antwerpen, waar we met het team willen kwalificeren voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs. We hebben, onder de huidige omstandigheden, het best mogelijke team aangewezen. Ons doel met dit team is een optimale teamprestatie waarbij we streven naar een top 12.” Jeroen Jacobs

Het volledige programma is te vinden in de eventkalender.
WK turnen

Gerelateerd

WK-selectie turnen heren bekend

Bondscoach herenturnen Dirk van Meldert heeft de definitieve selectie bekendgemaakt die Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens de wereldkampioenschappen turnen heren 2022.

Lees meer

Alle artikelen