WK-selectie turnen heren bekend

Bondscoach herenturnen Dirk van Meldert heeft de definitieve selectie bekendgemaakt die Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens de wereldkampioenschappen turnen heren 2022. De stad Liverpool is van 29 oktober t/m 6 november het strijdtoneel voor dit WK.

De volgende turners zijn aangewezen:

  • Jermain Grünberg
  • Jordi Hagenaar
  • Loran de Munck
  • Casimir Schmidt
  • Martijn de Veer
  • Yazz Ramsahai (reserveturner)

Naast de selectie en de staff voegen zich twee Nederlandse juryleden toe aan de delegatie. Zij zullen tijdens dit toernooi namens de FIG jureren.

Wedstrijdinformatie & programma
Tijdens dit kampioenschap komen de turners in de vierde subdivisie in actie. In deze wedstrijd kan het team zich plaatsen voor de teamfinale (beste acht teams). Individuele turners kunnen zich plaatsen voor de meerkampfinale (beste 24, max. twee per land) en/of de toestelfinales (beste acht per toestel, max. twee per land). Het deelnemende team bestaat uit vijf turners waarvan er vier per toestel mogen worden ingezet en er vervolgens drie meetellen voor het teamresultaat.  

De eerste wedstrijddag voor de mannen is maandag 31 oktober (kwalificatiewedstrijd). Deze wordt gevolgd door de teamfinale op woensdag 2 november en de meerkampfinale op vrijdag 4 november. De toestelfinales zijn op zaterdag 5 november (vloer, voltige en ringen) en zondag 6 november (sprong, brug en rek).

“Na de succesvolle start tijdens de EK kortgeleden in München, is de WK in Liverpool de volgende stap in de teamvorming naar de WK 2023 in Antwerpen, waar we met het team willen kwalificeren voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Ons tussendoel met dit jonge team is prestatief top 18.” Dirk van Meldert

De samenstelling van het team damesturnen zal later deze week worden bekendgemaakt.

Het volledige programma is te vinden in de eventkalender.
WK turnen

Gerelateerd

WK-selectie turnen dames bekend

Bondscoach damesturnen Jeroen Jacobs heeft de definitieve selectie bekendgemaakt die Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens de wereldkampioenschappen turnen dames 2022.

Lees meer

Alle artikelen