Naomi: 5e van de wereld op vloer

Naomi's kwalificatiewedstrijd op deze WK was goed voor maar liefst drie finales, waarvan één op vloer. Op de laatste dag mag Naomi na een meerkamp- én brugfinale nogmaals bewijzen wat ze kan. Dat deed ze op 'haar' vloermuziek: het Franse 'Voilà' van Barbara Pravi.

Na een meerkamp- en brugfinale die beide niet liepen zoals ze had gewild, kwam haar vloeroefening helemaal op zijn plaats. Vol overtuiging turnde ze haar vloerfinale, met goede en indrukwekkende series en combinaties wist ze haar routine foutloos tot een einde te brengen. Naomi's optreden in de vloerfinale was goed voor een 5e plaats.

Ik ben er zonder enige verwachtingen in gegaan en ik heb gewoon een goede oefening neergezet. Al mijn pirouetten waren deze keer geteld dus ik had nu voor het eerst mijn maximale D-score. Ik heb er echt van genoten en ik ben gewoon heel blij dat ik dit WK met een goed gevoel heb kunnen afsluiten. Naomi na afloop van haar vloerfinale

Het goud is met Jessica Gadirova meegegaan, hiermee houdt ze deze medaille in Groot-Brittannië. Haar tweelingzus Jennifer nam ook deel aan deze vloerfinale, zij is onder Naomi geëindigd op de 7e plaats.

Alle resultaten vind je hier

Gerelateerd

12e plek voor Casimir in de WK-meerkamp

Casimir Schmidt heeft op 4 november gevlamd in de meerkampfinale op de WK in Liverpool. Anderhalf jaar lang heeft hij geen wedstrijden kunnen turnen en afgelopen juni onderging hij een operatie aan zijn enkel. Pas drie weken geleden heeft hij voor het eerst sinds zijn operatie weer voluit kunnen springen. Nu weet Casimir een 12e plek op de wereldranglijst in te nemen. Een plek om trots op te zijn.

Lees meer

16e en 18e plek in de meerkamp voor de dames

Op 3 november hebben turnsters Naomi Visser en Tisha Volleman de meerkampfinale geturnd op de WK in Liverpool. En dat is uniek, want zo'n globale wedstrijd wordt ver van regelmatig gehouden. De laatste keer waren de Olympische Spelen in Tokio, afgelopen jaar. Dat Nederland met twee turnsters de meerkampfinale heeft gehaald is al een winst op zich.

Lees meer

Alle artikelen