Zilveren Kruis zet schouders onder nijntje Beweegdiploma

De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en Zilveren Kruis hebben elkaar gevonden in een meerjarige samenwerking. De zorgverzekeraar haakt aan op de strategie van de sportbond om ‘een leven lang bewegen’ te promoten. Het eerste project wat gezamenlijk opgepakt wordt is het nijntje Beweegdiploma. Zilveren Kruis gaat inhoudelijk en communicatief bijdragen, om zo veel mogelijk kinderen de essentiële beweegvormen bij te brengen én beweegplezier te laten ervaren.

De samenwerking met de zorgverzekeraar voegt waarde toe voor alle 200.000+ KNGU leden. Zo biedt Zilveren Kruis een korting op de zorgpolis aan alle gymsporters en kunnen ze gebruik maken van een speciaal sportpakket ontwikkeld voor het KNGU zorgcollectief.

Samen promoten van bewegen onder jongste jeugd als vertrekpunt
KNGU-directeur Marieke van der Plas over de samenwerking: “Zilveren Kruis is een bekende en trouwe partner van de Nederlandse sport. Dat een A-merk als dit de schouders onder ons nijntje Beweegdiploma zet, verheugt me. Ik weet zeker dat we met deze support een nog grotere rol kunnen gaan spelen in de levens van jonge kinderen. Daarnaast profiteert de gehele Dutch Gymnastics community direct mee van het ontwikkelde zorgcollectief en liggen er al plannen voor gezamenlijke andere productvormen.”

Waarde toevoegen en promoten gezonde leefstijl
“Bij Zilveren Kruis geloven we in de kracht van sport. Niet voor niks zijn we al sinds jaar en dag samenwerkingspartner van verschillende sportbonden en natuurlijk NOC*NSF”, vertelt Marcel Woudman, alliantiemanager bij Zilveren Kruis. Hij vervolgt: “Bij Zilveren Kruis helpen we verzekerden natuurlijk bij het vinden en regelen van zorg. Maar net zo belangrijk is het ondersteunen bij gezondheid. Gezondheid is meer dan ‘niet ziek zijn’. Het is een totaalplaatje, waar bewegen onderdeel van is. We motiveren, jong en oud, aan de slag te gaan met hun gezondheid. We hopen samen met de KNGU komend jaar nog meer kinderen met plezier te laten bewegen. We kijken uit naar de samenwerking!”

Over het nijntje Beweegdiploma
Het nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin kinderen wekelijks speelplezier hebben en tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen leren. Het initiatief is een evidence-based interventie, Partner in Veelzijdig Bewegen met 3 sterren en wordt jaarlijks door 2.000 trainers op 400 locaties in Nederland aangeboden. Het nijntje Beweegdiploma is tot stand gekomen in samenwerking met Mercis bv.