Inspiratie

Op deze pagina vind je allerlei inspiratie rondom talentontwikkeling & topsport. Visies, meningen, suggesties en aanvliegroutes. Veel mensen zijn hier dagelijks mee bezig. Van wijzelf tot aan andere sporten, wetenschappers, experts en geïnteseerden. We hebben de afgelopen maanden ook allerlei inspiratie toegezonden gekregen. Graag delen we (een greep uit) deze inspiratie om te laten zien hoe breed deze wereld is, wat er allemaal kan en mag, wat er al goed is, waar we van kunnen leren en misschien wel hoe dingen juist wel of niet succesvol zijn. Mocht je zelf voorbeelden hebben waar wij als gymsport naar kunnen kijken (om te laten zien hoe het niet moet of juist wel) deel deze dan hier met ons. 

Podcasts

Pleasure, no pressure

Waar hij bij het EK nog bekend stond als “de schaatser die zich had verslapen”, kent na dit weekend iedereen zijn naam: Nils van der Poel.

De 24-jarige Zweed reed in Heerenveen een wereldrecord op de 10.000 meter. Dat Van der Poel anders is dan andere schaatsers, valt op in zijn interviews. Zaterdag na zijn winst op de 5.000 meter geeft hij aan dat de ochtend voor zijn winnende rit, bestond uit tafeltennissen met zijn coach, een beetje gitaar spelen en rustig een wandeling maken. Niet alleen de ochtend voor de 5.000 meter kan als ‘bijzonder’ worden gezien, maar ook de trainingen naar aanloop van deze twee gouden medailles is eigenzinnig. Hij ging een jaar in het leger, rende ultra-marathons, maar nog belangrijker: hij koos ervoor om plezier centraal te stellen. Begin dit jaar schreef hij zijn doelen op. Een van de punten was: ''ik wil de beste schaatser worden die ik kan zijn, terwijl ik plezier beleef aan de sport.'' Wanneer Van der Poel expliciet wordt gevraagd wat zijn motivatie is om te schaatsen, antwoord hij met: “the experience and the enjoyment”. “Pleasure, no pressure”. Doel behaald.

Check hier de video!

Ook interessant

Interview Aimee Boorman

De aanvliegroute van atletiek

Nooit af

Continu bijsturen en beter maken. Iets wat echt bij topsport past.