Inspiratie

Op deze pagina vind je de dingen die ons inspireren voor dit traject. Visies, meningen, suggesties en aanvliegroutes. Mensen die durfden af te wijken van de gebaande paden.  Graag delen we een greep uit alles wat we tegenkwamen. Heb jij ook iets gelezen of gehoord wat we niet mogen missen? Deel het hier met ons. 

Podcasts

Pleasure, no pressure

Waar hij bij het EK nog bekend stond als “de schaatser die zich had verslapen”, kent na dit weekend iedereen zijn naam: Nils van der Poel.

De 24-jarige Zweed reed in Heerenveen een wereldrecord op de 10.000 meter. Dat Van der Poel anders is dan andere schaatsers, valt op in zijn interviews. Zaterdag na zijn winst op de 5.000 meter geeft hij aan dat de ochtend voor zijn winnende rit, bestond uit tafeltennissen met zijn coach, een beetje gitaar spelen en rustig een wandeling maken. Niet alleen de ochtend voor de 5.000 meter kan als ‘bijzonder’ worden gezien, maar ook de trainingen naar aanloop van deze twee gouden medailles is eigenzinnig. Hij ging een jaar in het leger, rende ultra-marathons, maar nog belangrijker: hij koos ervoor om plezier centraal te stellen. Begin dit jaar schreef hij zijn doelen op. Een van de punten was: ''ik wil de beste schaatser worden die ik kan zijn, terwijl ik plezier beleef aan de sport.'' Wanneer Van der Poel expliciet wordt gevraagd wat zijn motivatie is om te schaatsen, antwoord hij met: “the experience and the enjoyment”. “Pleasure, no pressure”. Doel behaald.

Check hier de video!

Ook interessant

Interview Aimee Boorman

De aanvliegroute van atletiek

Nooit af

Continu bijsturen en beter maken. Iets wat echt bij topsport past.

Ongebruikt potentieel

Clarence Seedorf gaf een interview aan het NRC over zijn eigen ontwikkeling. Benieuwd?