Groeps­demonstratie

Tijdens de Wereld Gymnaestrada vinden in de hallen in de RAI de groepsdemonstraties plaats. Een groepsdemonstratie is een demo van 15-20 minuten (inclusief op- en afbouw) van een of meerdere clubs. De invulling van de groepsdemonstratie is aan de choreograaf zelf. In een groepsdemonstratie kunnen meerdere disciplines verwerkt worden, maar je kan ook voor één discipline kiezen. Vanuit de organisatie van het evenement is er een standaard materialenpakket aanwezig (deze wordt later bekend gemaakt). Daarnaast kan je ook eigen materialen meenemen voor je demo.

Een groepsdemonstratie binnen de Nederlandse delegatie bestaat uit minimaal 50 deelnemers. Deze 50 deelnemers kunnen lid zijn van één club, maar er kan ook een samenwerking ontstaan tussen meerdere clubs om aan het minimaal aantal deelnemers te komen.

Kenmerken van een groepsdemonstratie 

  • Deelnemers (sporters en/of trainers) zijn verantwoordelijk voor het samenstellen van een groep;
  • Een groep is verantwoordelijk voor het maken van een demo (denk aan: choreografie, materiaal, kleding); 
  • De trainingen worden door de groep zelf georganiseerd (denk aan: eigen locatie zoeken, planning maken).

Via het matchplatform op Facebook is het mogelijk om voor jouw groepsdemonstratie meerdere deelnemers te zoeken of is het mogelijk om als (individuele) deelnemer een passende groepsdemonstratie voor jezelf te zoeken. Kom je er niet uit of wil je graag advies over hoe je een groep kan samenstellen? Mail dan naar wgteamnl@kngu.nl.

De trainingen van de groepsdemonstratie vinden plaats bij de eigen club of in de eigen omgeving. In de voorbereiding zal vanuit de organisatie van de Nederlandse delegatie contact worden onderhouden voor eventuele vragen of advies. Tijdens de Wereld Gymnaestrada voer je drie keer in de week de groepsdemonstratie op voor publiek.  

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan de Wereld Gymnaestrada met een eigen groepsdemonstratie? Neem dan contact op via wgteamnl@kngu.nl.

 

Let op: De inschrijving is gesloten. Wil je toch nog graag meedoen aan de WG? Stuur een mail naar wgteamnl@kngu.nl en bespreek de mogelijkheden.