Grote groepsdemo

De Grote Groepsdemonstratie, ook wel 'Holland Massaal', is een multidisciplinaire demonstratie die in iedere editie van de Wereld Gymnaestrada buiten wordt georganiseerd. De demo mag per land in totaal 10 tot 15 minuten duren. Doordat het buiten op het veld wordt georganiseerd, zal er minder (groot) materiaal gebruikt worden dan bij de groepsdemonstraties en/of de landenavond.

Wil jij meedoen? Stuur dan een mail naar wgteamnl@kngu.nl. De eerste trainingen zijn al geweest, maar meedoen is nog mogelijk. Hierbij zal er wel van je verwacht worden dat er thuis geoefend wordt met het deel dat in de trainingen al aan bod is gekomen.

In 2023 zal deze demonstratie plaats vinden in het Olympisch stadion in Amsterdam. Een unieke locatie, waar al veel sporthistorie is geschreven en dus een mooie kans voor jou als sporter om in actie te komen. 

Kenmerken van de Grote Groepsdemonstratie: 

  • Voor alle leeftijden;
  • De demo wordt gemaakt door aangestelde choreografen vanuit de KNGU (denk aan: choreografie, materiaal- en kledingkeuze); 
  • Om een grote groepsdemonstratie te mogen geven tijdens de Wereld Gymnaestrada, moeten er minimaal 200 deelnemers meedoen; 
  • De trainingen worden centraal georganiseerd. 

Disciplines zoals dansen, turnen, springen en acrogymmen zullen allemaal terugkomen in deze demo. De trainingen worden zo centraal mogelijk in Nederland georganiseerd, waarbij we proberen de reistijd voor iedereen te beperken. 

Tijdens de Wereld Gymnaestrada gaan we ook nog één keer trainen, voordat je de demonstratie gaat laten zien aan publiek. In totaal laat je de demo twee keer zien in het Olympisch Stadion. 

Beleef jij samen met ons deze unieke ervaring in het Olympisch stadion?! Schrijf je snel in!

Meld je aan voor onze Wereld Gymnaestrada nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.