Grote groepsdemo

De Grote Groepsdemonstratie, ook wel 'Holland Massaal', is een multidisciplinaire demonstratie die in iedere editie van de Wereld Gymnaestrada buiten wordt georganiseerd. De demo mag per land in totaal 10 tot 15 minuten duren. Doordat het buiten op het veld wordt georganiseerd, zal er minder (groot) materiaal gebruikt worden dan bij de groepsdemonstraties en/of de landenavond.

In 2023 zal deze demonstratie plaats vinden in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Een unieke locatie, waar al veel sporthistorie is geschreven en dus een mooie kans voor jou als sporter om in actie te komen. 

De inschrijving is inmiddels gesloten. Mocht je tóch nog graag mee willen doen, mail dan naar wgteamnl@kngu.nl, dan kijken ze samen met jou naar de mogelijkheden.

Kenmerken van de grote groepsdemonstratie:

  • Voor alle leeftijden;
  • De demo wordt gemaakt door aangestelde choreografen vanuit de KNGU (denk aan: choreografie, materiaal- en kledingkeuze); 
  • Om een grote groepsdemonstratie te mogen geven tijdens de Wereld Gymnaestrada, moeten er minimaal 200 deelnemers meedoen; 
  • De trainingen worden centraal georganiseerd. 

Disciplines zoals dansen, turnen, springen en acrogymmen zullen allemaal terugkomen in deze demo. De trainingen worden zo centraal mogelijk in Nederland georganiseerd.

Tijdens de Wereld Gymnaestrada wordt nog één keer getraind, voordat je de demonstratie gaat laten zien aan publiek. In totaal laat je de demo twee keer zien in het Olympisch Stadion. 

Meld je aan voor onze Wereld Gymnaestrada-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes. 

 

Let op: De inschrijving is gesloten. Wil je toch nog graag meedoen aan de WG? Stuur een mail naar wgteamnl@kngu.nl en bespreek de mogelijkheden.