Nationale avond

De nationale avond van Nederland zal tijdens de Wereld Gymnaestrada van 2023 in het teken staan van een reis door de wereld van wat Amsterdam te bieden heeft. De show zal op een visueel aantrekkelijke manier neergezet worden, waarbij gebruik gemaakt wordt van zowel licht- als geluidseffecten. Verschillende disciplines van de gymsport zullen aan bod komen in individuele optredens, maar ook samenwerken in massale optredens. De optredens zullen elkaar in vlot tempo opvolgen, waarbij het verhaal, de themalijn niet uit het oog verloren zal gaan.

Het thema is The Art of Motion, oftewel de kunst van bewegen. Bewegen in de vorm van alle takken van de gymsport, maar ook in het bewegen door Amsterdam. En kunst in het uitvoeren ervan.

De demo wordt gemaakt door een aangesteld team van choreografen vanuit de KNGU (denk aan: choreografie, materiaal- en kledingkeuze). 

Art of Motion
In de show Art of Motion gaan we een tour maken door de stad Amsterdam. Tijdens de show wordt een aantal highlights van deze stad vertaald naar een gymsport-act. Denk hierbij o.a. aan het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Nemo, Artis, Anne Frank, Rondvaartboten en Paleis op de Dam.

Alle disciplines van de gymsport zullen aan bod komen in deze avondvullende show. Gym, turnen, dans, acrobatische gymnastiek, springen, ritmische gymnastiek, freerunning, röhnradturnen, masters, nijntje Beweegdiploma en gehandicapten-sport. Het is de bedoeling dat elke discipline een eigen shownummer vertolkt, alle niveaus zijn daarbij welkom.

 

Let op: De inschrijving is gesloten. Wil je toch nog graag meedoen aan de WG? Stuur een mail naar wgteamnl@kngu.nl en bespreek de mogelijkheden.