Stadsoptreden

Beleef een onvergetelijke festivalweek met jouw teamgenootjes in Amsterdam. Een openingsceremonie in het Olympisch Stadion, optreden voor duizenden inwoners en toeristen van Amsterdam en internationale vrienden maken: dát is waar de Wereld Gymnaestrada voor staat. En het mooie is: alles kan en mag. Iedereen mag meedoen, ongeacht je leeftijd, niveau en discipline. En voor de dansers: iedere dansstijl is mogelijk! "Meedoen is belangrijker dan winnen," want winnen is geen mogelijkheid: alles is voor de show en het spektakel.

De Wereld Gymnaestrada: wat is dat eigenlijk? Kort uitgelegd is dat een grootschalig gymsport-festival waar tienduizenden deelnemers en toeschouwers van over de hele wereld op af komen. Net als de Olympische Spelen wordt het eens in de vier jaar georganiseerd, daarentegen draait het bij de Wereld Gymnaestrada niet om prijzen en medailles. Zie het als een live tentoonstelling van de gymnastiek, waar spectaculaire optredens te beleven zijn. Niet alleen toeschouwen is een optie, het is ook mogelijk om zélf mee te doen!

Een stadsoptreden is één van de vele mogelijkheden van de Wereld Gymnaestrada. Je treedt één, twee of drie keer op op verschillende podia in hartje Amsterdam, op een podium dat voor publiek gratis toegankelijk is. Je bent onderdeel van het Nederlandse team, waar zich inmiddels al meer dan 500 deelnemers voor hebben ingeschreven. Alle takken van de gymsport komen aan bod en het is een unieke kans om de gymsport aan Amsterdam en de rest van de wereld te laten zien.

Zie hieronder hoe zo'n stadsoptreden eruit kan komen te zien:

"Het was echt heel vet! Het is jammer dat je het publiek niet ziet in de video. Zij klapten en bewogen enthousiast met ons mee. En alles kan en mag tijdens een city performance: dans, acro of zelfs touwtjespringen."  Samea Atmodimedjo (deelnemer Wereld Gymnaestrada)

Kenmerken van de stadsoptredens: 

  • Je bent vrij om met jouw groep je eigen demonstratie te maken;
  • Je kiest zelf of je één, twee of drie keer optreedt;
  • De duur van een optreden is 3 tot 5 minuten;
  • Er zijn verschillende podia voor de stadsoptredens;
  • De afmeting van het podium is ongeveer 12 bij 14 meter.

Let op: De inschrijving is gesloten. Wil je toch nog graag meedoen aan de WG? Stuur een mail naar wgteamnl@kngu.nl en bespreek de mogelijkheden.

Contact
Mocht je meer willen weten over dé festivalweek in de zomervakantie van 2023? Stuur dan een mail naar wgteamnl@kngu.nl! Liever een telefonische afspraak? Mail je contactgegevens gerust naar wgteamnl@kngu.nl, dan word je z.s.m. gebeld.

Meld je aan voor onze Wereld Gymnaestrada-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.