KDO Apeldoorn danst op de Wereld Gymnaestrada

Marianne ging zelf voor het eerst als danseres naar de Wereld Gymnaestrada toen ze 12 jaar oud was. Deze herinnering omschrijft zij als iets dat super overweldigend en gaaf was, vooral terugdenkend aan het binnenlopen van het stadion tijdens de openingsceremonie. Het is een ervaring geweest die veel indruk heeft gemaakt en waarover ze op school trots kon vertellen. Direct heeft ze het idee gehad: “Hier ga ik er nooit een van missen!” De Wereld Gymnaestrada is voor Marianne een plek waar je gigantisch mooie shows kan zien, maar ook vooral een plek van verbintenis. Iedereen juicht voor elkaar, er heerst een gevoel van samenhorigheid en dat een week lang. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of hoe oud je bent, het is een plek waar mooie vriendschappen worden gesloten.

Dans tijdens de Wereld Gymnaestrada
Als docent bij KDO Apeldoorn, van onder andere de A-selectie dans, is Marianne al vaker mee geweest met een eigen choreografie. Tijdens de Wereld Gymnaestrada weet KDO Apeldoorn de discipline dans altijd op goed niveau te vertegenwoordigen. Dans, een discipline die gemaakt is voor het podium, is helemaal op haar plek binnen dit evenement.  Marianne wil graag aan haar leerlingen meegeven wat de Wereld Gymnaestrada is en ze gunt iedereen deze fantastische ervaring.
Als tip voor andere groepsdemonstraties geeft Marianne mee dat je de intensiteit van het bewegen goed verdeeld over het nummer. Je wilt knallend kunnen beginnen en net zo knallend kunnen eindigen.

Plannen voor 2023
Voor 2023 zal Marianne een choreografie gaan maken op een lekker opzwepend en mysterieus nummer. Op dit moment zit ze nog in een voorbereidende fase, waarin wordt gekeken wie er mee willen en met welke disciplines en verenigingen er samengewerkt kan gaan worden. Het doel is om in ieder geval een gave dansshow neer te zetten in combinatie met andere disciplines. Als dansers zullen sowieso de meiden van de A-selectie van KDO Apeldoorn deelnemen, maar daarnaast is er ruimte voor allerlei andere dansers en sporters om hun talent te laten zien. Om een spectaculaire demonstratie neer te zetten, vindt Marianne het belangrijk een andere discipline toe te voegen aan de dans. Zo gaat het publiek altijd helemaal uit z'n dak bij goede springers, wat ook een mooie combinatie met dans oplevert. Daarbij benadrukt ze dat een samenwerking tegelijkertijd zorgt voor verbinding, iets wat voor Marianne onlosmakelijk verbonden is aan de Wereld Gymnaestrada.

Wil jij graag die groep zijn waar KDO Apeldoorn de samenwerking mee aangaat en samen zorgen voor een verbluffende show? Laat dan van je horen door een mail te sturen naar mariannehertgers@hotmail.com