Young Enthusiastic Seniors

YES (Young Enthusiastic Seniors) is een groep enthousiaste gymnasten die speciaal voor de Wereld Gymnaestrada bij elkaar komen en elke editie weer een divers en vernieuwend nummer laten zien. Het is een groep die van alles in huis heeft. Het turnen, springen, acrogym en ook ritmische gymnastiek is vertegenwoordigd. Voor de nieuwe demonstratie wordt zelfs het rhönradturnen geïntroduceerd binnen de groep. Het motto is vooral veel plezier maken en wanneer je mee kunt doen aan ‘Nederland in beweging’, is het voor jou ook mogelijk om onderdeel uit te maken van deze demonstratiegroep. Voor elke gymsportliefhebber is er wel een plekje te vinden binnen YES. Het is altijd een grote verrassing wat YES laat zien, maar het staat vast dat alle disciplines een rol krijgen. De choreografen doen er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen individueel zijn eigen topprestatie kan laten zien, denk bijvoorbeeld aan een spagaat in de lucht die na lang oefenen lukt.

Trainen voor de Wereld Gymnaestrada
De deelnemers van deze groep komen vanuit het hele land en trainen dan ook op centrale plekken als Apeldoorn en Alphen a/d Rijn. Zij starten drie jaar voor de Gymnaestrada met trainen, waarbij de frequentie van trainen opbouwt naar eens per maand trainen in het jaar voorafgaand aan de Gymnaestrada. Tijdens de trainingen wordt er hard gewerkt en veel lol gemaakt. Op deze manier lukt het telkens weer om een spectaculair optreden neer te zetten, waarin het ‘oldschool-gevoel’ vermengd wordt met de huidige tijd.

Young

Plannen voor 2023
Over de nieuwe demonstratie wil de groep nog niet te veel kwijt, want het moet wel een verassing blijven natuurlijk! Maar ze beloven dat het in 2023 een THUISFEESTJE zal worden in Amsterdam, waarbij ritmische gymnastiek, acrogym en rhönradturnen onder andere een rol zullen spelen. Nu zijn wij allemaal inmiddels gewend aan thuisfeestjes in de coronatijd en wij laten ons dan ook graag verrassen door het thuisfeestje van deze enthousiaste groep gymnasten.

Contact
Wil jij ook onderdeel zijn van deze groep? Dat kan! Ben jij 30 jaar of ouder, houd je van de gymsport en kun je nog altijd goed bewegen, neem dan vooral contact op met deze enthousiaste groep door een mail te sturen aan Ineke Moussou via hcmossou@hotmail.com. Om een beeld te krijgen van de demonstraties van YES en voor meer informatie kun je ook altijd even op deze Facebook pagina kijken.