Team nationale avond

Het choreografenteam van de nationale avond stelt zich graag aan je voor!

Dieuwertje

Choreograaf acro en turnen

Hoi allemaal. Ik ben Dieuwertje Roelofs, ben 37 jaar en woon in Markelo. Als jong meisje ben ik begonnen met acrogym bij een vereniging. Vervolgens heb ik een aantal groepen overgenomen, na 12,5 jaar les te hebben gegeven ben ik gestopt. Na mijn verhuizing ben ik in samenwerking met Sandra Bakker begonnen bij een showgroep. Bestaande uit jazzdans en acrobatische gymnastiek. 

Nu ben ik gevraagd om te gaan helpen bij de WG. Hier heb ik veel zin in en kijk uit naar een paar gezellige jaren. 

Dieuwertje Roelofs

Killianne

Choreograaf ritmische gymnastiek

Al sinds mijn geboorte sta ik in contact met ritmische gymnastiek. Dit komt met name doordat mijn moeder de sport beoefend en gecoacht heeft. Toen ik 15 jaar oud was, heb ik de cursussen assistent leider 2 en RG leider niveau 3 aan de KNGU gevolgd en behaald. Vervolgens heb ik zelf als docente gefungeerd. Op dit moment ben ik actief als trainster en jurylid van de afdeling Ritmische gymnastiek bij Atlante Sports for Everyone.

Hier train ik meisjes op recreatief en selectie niveaus. Ritmische gymnastiek is een sport waarbij dans, gymnastiek en het werken met materialen op muziek gecombineerd wordt. Bij deze sport draait het voor 50% om kracht en lenigheid en 50% om behendigheid en gevoel voor muziek. Deze sport is voor mij een passie, maar ik ben ervan overtuigd dat het meer kan zijn dan alleen een sport.

Killianne

Erika

Dance assistent Masters

Mijn naam is Erika Kornet. Ik ben getrouwd en heb 2 zoons. Ik ben orthopedagoog generalist in het basisonderwijs en in mijn vrije tijd reis ik graag. Mijn passie voor dansen is reeds begonnen toen ik nog op de basisschool zat en heb ik aan veel wedstrijden en optredens mee mogen doen.

In 2003 ben ik voor het eerst mee geweest met de WG. Het heeft mij als deelnemer betoverd en ik ben dan ook heel benieuwd wat het mij als Assistent Dance manager van de masters op zal leveren. De groep masters is heel enthousiast en dat geeft mij nog een extra stimulans om er samen iets heel moois van te maken op de Nationale Avond.

Erika Kornet

Sandra

Artistiek leider en choreograaf dans en masters

2003 was mijn eerste kennismaking met de Wereld Gymnaestrada en wat een happening was dat! Vandaar dat ik ook de edities  in 2007, 2011, 1015 en 2019 heb meegemaakt. De Wereld Gymnaestrada heeft iets magisch, iets bijzonders, iets unieks op gymsportgebied, iets wat je mee moet maken!

Als kind ben ik begonnen met turnen, op mijn 16e maakte ik kennis met jazzdansen en daarna is mijn passie voor dansen alleen maar gegroeid. In 2007 mocht ik ook meedoen aan de Nationale Avond voor Nederland en daar rees mijn droom om toch ook ooit eens iets te mogen maken voor Nederland en nu komt deze droom uit. Ik ben choreograaf en artistiek leider van de Nationale Avond voor Nederland in 2023!

Ik geef inmiddels al ruim 30 jaar les in dans. Heb veel wedstrijden, demonstraties en shows gemaakt en ben ook betrokken als choreograaf bij o.a. sjoowavonden en EK teamgym.

Ik vind het gaaf om mensen, jong en oud, een podium te geven waar ze samen iets moois kunnen neerzetten en hoop dat we dit in 2023 ook samen gaan waarmaken!

Sandra