Werkgroep WG

Even voorstellen... 

Sandra Bakker
Actief in de sport 
Ik ben als jong meisje begonnen met turnen bij GV Markelo. Daar heb ik naast selectie turnen ook regionaal mogen turnen in Zutphen. Op mijn 10e kreeg ik meer interesse in dansen, maar ben daar op mijn 16e pas mee gestart. Het turnen bood geen uitdaging meer. Na net 3 jaar te dansen werd ik gevraagd om de huidige juf op te volgen. Dit leek mij wel leuk en heb die uitdaging aangenomen. Ik heb de benodigde opleidingen gevolgd en mocht tevens naast recreatiegroepen ook selectiegroepen opstarten. Het verlangen om mijn eigen dansschool te beheren werd in 2010 werkelijkheid. Mijn passie voor dansen (inmiddels al 30 jaar) geef ik nu nog steeds door aan mijn leden bij dansschool eMotions.   
Naast het lesgeven maak ik eigen theatershows, dinnershows, geef ik workshops en bijscholingen, maak ik choreografieën voor onder andere teamgym, optredens, wedstrijden, Wereld Gymnaestrada en begeleid ik een dansgroep voor ‘sjoowavonden’.   

Rol voor 2023 
Ik ben betrokken geraakt bij de werkgroep na de editie van 2019. Daar heb ik de choreografie verzorgd voor de KNGU-demo. Nu ga ik mij voornamelijk bezighouden met de Nationale Avond. Uitwerken van een thema in een avondvullende show. Daarnaast help ik met randvoorwaarden om er straks in 2023 een machtig mooi feest van te maken met de Nederlandse delegatie!  

Ervaring met de WG  
Mijn eerste kennismaking met de WG was Lissabon 2003. Ik heb daar met een aantal leden van GV Markelo aan deelgenomen. We deden mee aan Holland Massaal en hadden een groepsdemo samen met een groep dansers uit Deventer. Het was een unieke, fantastisch gave ervaring, die ik beslist vaker wilde meemaken. Je leert zoveel mensen kennen, je ziet zoveel leuke, mooie, interessante optredens en shows. Het is supervet om zelf op te treden en je beste beentje voor te zetten! Dus dat is gebeurd, want elke volgende editie (2007 Dornbirn, 2011 Lausanne, 2015 Helsinki, 2019 Dornbirn) ben ik bij geweest. Deelgenomen aan Holland Massaal, Landenavonden, groepsdemo's, sluitingen. Die keren niet meer met een eigen groep, maar met een vriendin samen. De laatste editie ben ik met mijn dochter (toen 8) geweest. Ook zij is besmet met het WG-virus!  Wat het met je doet als je bij de openingsceremonie achter de Nederlandse vlag het stadion in loopt is onbeschrijfelijk!! Dit moet je ervaren!   

Wilbert Dekker
Actief in de sport 
 
Ik ben op mijn 6de begonnen met turnen bij onze vereniging en doe dat nog steeds met veel plezier. Daarnaast geef ik sinds een paar jaar ook les, zowel turnen als groepsspringen en ben ik actief als jurylid voor turnen dames. 
 

Rol voor 2023  
Ik ga me vooral bezighouden met Holland Massaal en alles wat daarbij komt kijken. Daarbij ondersteun ik de choreografen waar nodig en zorg ervoor dat alles logistiek goed verloopt.  

Ervaring met de WG  
Vanuit onze vereniging gaat al jarenlang een vaste groep mee naar de Wereld Gymnaestrada. Door alle positieve verhalen werd ik ook enthousiast en ben ik in 2015 voor het eerst mee geweest naar Helsinki. Het was een fantastische week waar ik nog veel leuke herinneringen aan heb overgehouden. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken of ik in 2019 weer mee wilde gaan en was er in Dornbirn dus weer bij. Ik hoop dat we in 2023 weer met een grote delegatie aanwezig kunnen zijn, waarmee we een onvergetelijke week kunnen beleven! 

Alice de Groot  
Actief in de sport 
Als kind heb ik op 
districtsniveau met veel plezier geturnd. Daarnaast doe ik vanaf mijn 7e al aan jazzdans en dat doe ik nu nog steeds. Ook hebben we een eigen demonstratiegroep, United, waarin we verschillende disciplines met elkaar combineren. Sinds mijn 15e geef ik les binnen het turnen, zowel op recreatie als selectieniveau. Daarnaast ben ik actief als choreograaf in de demosport, topsport en bij mijn eigen cluppie KDO Krimpen.   

Rol voor 2023  
Binnen de projectgroep houd ik mij vooral bezig met het basisaanbod (Holland massaal, groepsdemonstraties en stadsoptredens). Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de algehele planning.   

Ervaring met de WG  
In 2015 ben ik voor het eerst mee geweest naar Helsinki. Ik mocht toen voor de turnsters en springers de KNGU-demo vullen. Dit heb ik met veel plezier gedaan. In 2019 was ik mee in de organisatie van de Nederlandse delegatie.   

Manja Eversdijk-Bakvis  
Actief in de sport 
Als 5-jarige begonnen met gymnastiek waar ik altijd van heb genoten, maar een toppertje was ik niet. In mijn tienerjaren overgestapt naar de ritmische gymnastiek bij
Blijdorp Rotterdam. Bij mijn eerste vereniging, Pendrecht Rotterdam, les gaan geven en na onze verhuizing bij Sportuna Spijkenisse. Sinds de jaren ‘70 in diverse besturen en organisaties (Rotterdamse Turnbond, LTC Ritmische Gymnastiek, OC The Finals en A Touch of Gold, transportcoördinator bij diverse EK’s en WK’s) met veel plezier mijn steentje bijgedragen.   

Rol voor 2023 
Coördinator ambassadeurs WG 2023. Samen met de ambassadeurs voor de WG 2023 maken wij promotie bij de verenigingen van de KNGU om deel te nemen aan dit unieke gymnastiekfestijn.  

Ervaring met de WG  
In 1991 maakte ik kennis met de Gymnaestrada als vrijwilliger. Van dit virus kom je nooit meer af. Er volgde er meer, maar nu als deelnemer naar Lissabon, 2x Dornbirn en Helsinki. Helaas viel Lausanne buiten mijn vakantie en als directeur van een basisschool was vrijstelling echt geen optie.  
Waarom je de Wereld Gymnaestrada niet mag missen is moeilijk te omschrijven. De ingrediënten zijn zo divers ...voorpret bij de trainingen...sfeer...saamhorigheid...plezier...ontmoetingen met mensen vanuit de gehele wereld...slapen in de scholen...eten met duizenden in grote hallen...en dan de openingsceremonie, gelijk aan een opening van de Olympische Spelen. Topper of recreant...het geeft je een onbeschrijfelijk gevoel van warmte en vriendschap.  

 

Giulia de Groot  
Actief in de sport 
Zelf dans ik sinds ik klein ben bij KDO Krimpen en geef ik daar al jaren les in het turnen, zowel op recreatief als op selectieniveau.   

Rol voor 2023  
Ik houd mij voornamelijk bezig met de communicatie en zorg daarbij voor de verschillende nieuwsbrieven en facebookberichten om mensen te informeren en te enthousiasmeren over de Gymnaestrada.   

Ervaring met de WG 
De afgelopen twee edities heb ik als danser meegedaan aan de KNGU-demo. Ik heb dus Helsinki en Dornbirn meegemaakt en heb beide weken echt als een feestje ervaren, waarbij mij vooral het samenhorigheidsgevoel is bijgebleven. Een hoogtepunt vond ik dan ook de sluitingsceremonie in Dornbirn, waarbij wij als Nederland de wereld uitnodigden om in 2023 naar Amsterdam te komen. Laten we er samen voor zorgen dat het in Amsterdam wederom een groot feestje zal worden!  

Kellie Ruiling  
Actief in de sport 
Als klein meisje van 6 ben ik begonnen met dansen en gym bij KDO Apeldoorn. Na een uitnodiging om verder te gaan voor de selectie dans, heb ik de keuze gemaakt om meer te gaan dansen bij KDO en ben ik gestopt met gym. Inmiddels dans ik in de A – selectie en ben ik al 19 jaar lid! 
 

Rol voor 2023  
Ik draag mijn steentje bij aan Holland Massaal, ik beheer de mail, ik zet mij in om de dans meer te betrekken bij de WG en ik vind het leuk om mij bezig te houden met het kledingpakket van de Nederlandse delegatie.  

Ervaring met de WG  
In 2011 maakte ik mijn eerste Wereld Gymnaestrada mee in Lausanne. Deze week was echt fantastisch en een feestje om mee te maken. Zodoende Helsinki in 2015 en Dornbirn in 2019 ook mee mogen maken. Van een groepsdemonstratie, een landenavond, een Holland massaal en een stadsoptreden, ik heb alles mogen meemaken! Ik heb zin in een volgend Wereld Gymnaestrada feestje, jij ook?!  

Marjolein de Vries  
Actief in de sport 
Vroeger als klein meisje wel op gymnastiek gezeten, maar niet blijven doen helaas. Door mijn kinderen die van jongs af aan al op gym zaten weer in de gymnastiekwereld gerold. Als bestuurslid, trainster en verenigingsmanager bij Impala Leusden.  

Rol voor 2023 
Ik ga me vooral met de administratieve kant bezighouden. Zorgen dat iedereen goed ingeschreven staat en alles wat erbij komt kijken. Daarnaast sluit ik aan bij diverse werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld de kleding.   

Ervaring met de WG  
In 2019 pas voor het eerst in mee geweest met de Wereld Gymnaestrada als onderdeel van de werkgroep. Dat was enorm wennen, maar enorm gaaf.  Wat hebben we er een leuk feestje van gemaakt met de Nederlandse delegatie. En inmiddels kan ik zeggen dat ik ook besmet ben met het Wereld Gymnaestrada virus. We gaan er in 2023 weer een feestje van maken in eigen land!