DG

Bondscoach Gerben Wiersma heeft de trajectselectie voor de WK turnen bekend gemaakt. Acht turnsters maken deel uit van de trajectselectie. Zij zullen deelnemen aan de WK-kwalificatiewedstrijden op 31 augustus en 14 september in Heerenveen.

Turnsters Sara van Disseldorp, Vera van Pol, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Tisha Volleman, Sanna Veerman, Lieke Wevers en Sanne Wevers maken deel uit van het WK-trajectteam.

Op 31 augustus turnen zij tijdens Dutch Gymnastics – The Trials een eerste kwalificatiewedstrijd tegen de teams uit Italië en Noorwegen. Ook komen er dan individuele turnsters in actie uit Oostenrijk en Zweden. Deze wedstrijd start om 11:00 uur.

Die dag neemt Céline van Gerner officieel afscheid als turnster. Dat doet ze publiekelijk na de WK-kwalificatie (omstreeks 13:00 uur).

Op 14 september volgt een tweede en laatste kwalificatiewedstrijd tegen de ploegen uit Hongarije, Spanje en Zwitserland.

Op basis van de prestaties bij de interlandwedstrijden zal de WK-selectie bekend worden gemaakt.

Er wordt bij de WK in het Duitse Stuttgart geturnd volgens het zogenaamde 5-4-3 format: vijf turnsters in een team, vier turnsters die per toestel in actie komen waarvan de beste drie scores tellen.

De wereldkampioenschappen vinden van 4 tot en met 13 oktober plaats. De Nederlandse turnsters draaien hun kwalificatiewedstrijd op 5 oktober en turnen in de achtste subdivisie die start om 11:00 uur.