DG

Netjes of slordig? Cola zero of espresso? Een volle koffer of altijd wat vergeten?
Vera staat in 'dilemma's met Vera' voor een aantal lastige keuzes. 

Slordig of netjes?
Netjes! Ik krijg de kriebels van rommel. Als we bijvoorbeeld op trainingsstage zijn of we hebben een wedstrijd dan zie je meteen welk deel van de (hotel)kamer van mij is.

Een volle koffer of altijd iets vergeten?
Een volle koffer. Wel ben ik vaak bang voor de kilo's omdat ik altijd extra spullen meeneem. Uiteindelijk wordt de helft daarvan niet eens gebruikt. 

Spijkerbroek of jurk?
Een spijkerbroek. In mijn vrije tijd draag ik vaker een spijkerbroek dan een jurkje, maar ik moet zeggen dat ik het de laatste tijd steeds leuker vind om ook eens een jurkje te dragen.

Uit eten of zelf koken?
Zelf koken, want ik vind koken leuk. Ik vind het leuk om nieuwe recepten te proberen. Het is fijn als ik op mijn eigen manier iets kan bereiden. Als het dan goed lukt en het ook nog lekker is, dan kan ik daar meer van genieten.

Hakken of sneakers?
Sneakers, ik draag alleen hakken als het echt "moet". Bij een gala bijvoorbeeld.

Zomer of winter?
Zomer. Ik houd van de zon, lekker weer en vrolijke mensen. Maar eigenlijk vind ik de winter ook wel een gezellige periode.

Lachen om grappen van een ander of juist zelf de grapjas uithangen?
Je zou het niet van mij verwachten maar ik denk dat ik juist zelf de grapjas uithang! Ik maak meestal op onverwachte momenten een droge opmerking. Of ik maak weer eens een blunder tijdens de training. Ik heb ook vaak van die binnenpretjes waarbij ik mijn lach niet kan inhouden.

Spreken of zwijgen?
Zwijgen, want ik ben niet het type dat snel haar mond opentrekt.

Cola zero of espresso?
Espresso. Ik drink nooit cola, maar met een espresso kun je mij altijd blij maken. 

Rustig of druk?
Rustig, want ik ben een introvert persoon.

Koffie drinken met oma of languit op de bank als je vrij hebt?
Meestal begint het met languit op de bank, maar na een tijdje ga ik mij dan vervelen en vind ik het gezellig om bij oma koffie te drinken.

Amsterdam of Heerenveen?
Heerenveen, ik houd niet zo van de drukte. Heerenveen lijkt meer op thuis dan Amsterdam. Als ik hier in Heerenveen ben zit ik lekker in mijn vel en voel ik mij goed.

Knot of staart?
Knot, met turnen vind ik het heel vervelend als mijn staart in mijn gezicht komt. 

Facebook of Instagram?
Instagram, ik vind Instagram leuker en gebruik het meer dan Facebook.

Teamplayer of individualist?
Teamplayer. Turnen is een individuele sport, maar ik vind de teamwedstrijden het leukst. De sfeer en de spanning in zo'n teamfinale geven mij een kick. Je doet het écht met elkaar. Daarom is onze bronzen EK-medaille met het team ook zo bijzonder!

Balk of brug?
Brug, want balk is mijn minste toestel. 

Ochtend of avond?
Avond, al moet ik zeggen dat ik niet zo'n moeite heb met opstaan, maar ik merk wel dat mijn lichaam in de ochtend even nodig heeft om op te starten.

Reserve zijn of vierde worden?
Als ik zelf tevreden kan zijn over mijn wedstrijd word ik liever vierde dan dat ik reserve zou zijn en de kans niet krijg (of heb gehad) om te turnen.