DG

Eythora Thorsdottir heeft bij de EK turnen in Polen zilver gewonnen op het onderdeel vloer. Thorsdottir kwam na een sterke oefening tot 13.666 punten.

De turnster van SV PAX Haarlemmermeer hoefde daarmee alleen Melanie de Jesus dos Santos uit Frankrijk voor zich te dulden. De Europese kampioene op de meerkamp greep met 13.833 punten het goud op vloer.

Angelina Melnikova uit Rusland pakte met 13.466 punten het brons. "Na een minder vlekkeloze meerkampfinale op vrijdag is dit vooral een fijne bevestiging. Het toont aan dat ik het nog wel in mijn mars heb en dat ik vanaf nu nog beter kan. Ik ben superblij met dit resultaat," zei ze achteraf. 

Thorsdottir is de tweede Nederlandse turnster die EK-zilver wint op het onderdeel vloer. In 2005 greep Suzanne Harmes in Debrecen ook zilver. Voor Thorsdottir is het haar tweede EK-medaille op de vloer: in 2017 greep ze al eens EK-brons op dat toestel. 

In Polen was er naast de zilveren medaille van Eythora ook goud voor turner Epke Zonderland. Hij greep in Szczecin de Europese titel aan rekstok. 

WhatsApp Image 2019 04 14 at 16.40.00