Marianne de Jong

Eythora Thorsdottir traint hard en vlak voor een groot toernooi misschien nog wel net iets harder. Ze doet er alles aan om fit en gezond te zijn en om het vooral te blijven. Net als haar teamgenoten zou ook zij afreizen naar Glasgow om daar te turnen op het hoogste podium van Europa. Met als doel het hoogst haalbare bereiken en vooral het maximale uit het EK halen. Vlak voor vertrek ging het jammer genoeg mis. Tijdens de laatste training voor het vertrek naar Schotland moest Eythora een val opvangen met haar arm. Hierbij brak ze haar linkerhand.

Ze is donderdag 2 augustus geopereerd. Het betrof een operatie waarbij er een pinnetje geplaatst is om het bot in haar hand recht te zetten. Daarna zal er enige afwisseling volgen tussen haar hand in het gips of een spalkje. Revalidatieduur: ‘Waarschijnlijk 3 maanden, maar ik hoop natuurlijk sneller’, zegt ze vol enthousiasme.

Met een positieve instelling en een enorme drive weet Eythora snel de knop om te zeten. ‘Natuurlijk stort je wereld even helemaal in wanneer je hoort dat er echt een breuk in je hand zit. Ook ik heb even hard gehuild, maar gelukkig kreeg ik veel steun en troost van mijn fysio, de meiden uit het team, mijn familie en vriend. Het is me toch gelukt om dezelfde avond de knop weer om te zetten en me te focussen op het herstel en me te richten op de toekomst’.

‘Misschien ben ik in de loop van de jaren ook wijzer geworden. Iedereen heeft altijd bij het oplopen van een blessure wel dat baalmomentje, een moment van verdriet, maar uiteindelijk moet je toch weer door. Teleurstellingen horen ook bij het leven. Daar doe je niets aan. Je hebt zelf wel de keuze hoe je hiermee omgaat. Ik probeer altijd uit elke ervaring iets positiefs te halen, al is dat niet altijd makkelijk. Deze instelling heb ik van huis uit meegekregen. Daar ben ik heel blij mee, want zo kom je wél verder. Daarbij is mijn familie heel belangrijk voor me, ze steunen me door dik en dun en geven me een solide basis’.

Ze heeft vertrouwen in het proces en met de juiste instelling hoopt ze zo spoedig mogelijk te kunnen revalideren. Nadenken over het WK, wat eind oktober plaatsvindt, doet ze liever nog niet, ‘eerst maar eens het herstel afwachten'. First things first.

Liefs Eythora

Meer Eythora Fanshop