DG

Turnster Kirsten kan in juli niet deelnemen aan de Universiade in het Italiaanse Napels. De turnster van SV PAX Haarlemmermeer heeft de voorste kruisband van haar rechterknie gescheurd. Kirsten liep de blessure op tijdens een training in Gent, voorafgaand aan de Flanders International Team Challenge.

Na een val van brug wist Kirsten direct dat het niet goed was. “Ik liet te vroeg los bij mijn shaposhnikova met halve draai en bij de landing daarvan klapte mijn knie naar binnen. Ik hoorde het knappen en even later had ik veel pijn,” vertelt ze.

Afgelopen vrijdag hoorde ze na een MRI-scan dat ze met die val haar voorste kruisband heeft gescheurd. “Door de fysio en artsen was ik al voorbereid dat dat het waarschijnlijk zou zijn, dus het kwam niet helemaal als een shock. Maar toch hoop je ergens nog dat de blessure minder erg is. Het was daarom ook best moeilijk om de uiteindelijke bevestiging te horen.”

Kirsten baalt dat ze door haar blessure niet kan deelnemen aan de Universiade in Napels. “Ik was echt in vorm, voelde me sterk. Ik had zin om mooie dingen te laten zien en om samen met Elze Geurts een mooi traject te doorlopen met de Flanders International Team Challenge, de NK en de Universiade. Helaas zit dat er nu niet in. Dat is heel erg balen, maar ik kom terug.”

Over een paar weken zal ze worden geopereerd en daarna volgt de revalidatie. “Nu ik precies weet wat er aan de hand is, kan ik langzaam een planning maken voor de weg terug. Aan stoppen heb ik namelijk geen moment gedacht: ik wil weer terugkomen. Hoelang het allemaal gaat duren weet ik niet precies. Dat is bij iedereen anders.”