DG

Turnster Laura zal Céline vervangen bij de European Games. Van Gerner is nog niet voldoende hersteld van haar enkelblessure. Céline onderging eind vorig jaar een operatie aan haar achillespees. Het herstel daarvan duurt langer dan verwacht. 

De turnster uit Emmeloord wil haar herstel niet overhaasten en kiest er daarom voor om de European Games in Minsk over te slaan. "Met mijn enkel gaat het de goede kant op, maar ik ben fysiek nog niet voldoende hersteld. Ik heb met mezelf afgesproken dat mijn gezondheid voorop staat en ik wil daarom ook niets overhaasten," zegt Céline.

Bondscoach Gerben Wiersma heeft eerstejaars senior Laura de Witt (Klaverblad TON Almelo) opgeroepen om Céline te vervangen. Laura zal samen met Naomi (Topsport Noord) namens TeamNL in actie komen bij de Europese Spelen.

In Minsk maakt Laura haar debuut op een groot seniorentoernooi. Naomi maakte vorig jaar haar debuut bij de EK en WK. 

De kwalificaties voor het turnen in Minsk vinden op donderdag 27 juni plaats. Voorafgaand aan het multisporttoernooi in Minsk zullen Laura en Naomi op 22 juni nog in actie komen bij de Nederlandse kampioenschappen in Rotterdam.