DG

Een bronzen EK-medaille en een veertiende plek in de meerkampfinale bij de WK. Het is kort samengevat het turnjaar van Naomi. "Mijn doel was om dit jaar een van de twee toernooien mee te maken. Dat ik uiteindelijk aan zowel de EK en WK heb meegedaan is heel gaaf. Vooral omdat ik het ook nog met deze resultaten afsluit," vertelde Naomi na afloop van haar eerste WK-finale. 

De WK-debutante turnde in Doha een foutloze meerkamp, waarmee ze bovendien haar kwalificatiescore wist te verbeteren. "Ik heb me op alle toestellen verbeterd ten opzichte van de kwalificaties. Tijdens de wedstrijd heb ik geprobeerd om zo rustig mogelijk te blijven. Gelukkig had ik mijn zenuwen goed onder controle." 

Haar ervaring van de EK in Glasgow, augustus dit jaar, heeft haar geholpen in Qatar. "Dat toernooi heeft gezorgd voor net wat meer ervaring. Daardoor wist ik al wel een beetje wat ik allemaal kon verwachten. Aan het begin van dit jaar had ik nooit verwacht dat ik zowel bij de EK als de WK zou turnen." 

Naomi kijkt wat dat betreft ook alweer vooruit richting volgende toernooien. "Ik wil mijn programma nog verder uit breiden en hoop dat ook weer zo stabiel mogelijk te krijgen. Vooral in de meerkamp wil ik belangrijk zijn voor het team."