Lisa Deen

Ze was goed op dreef en druk in de weer met nieuwe upgrades richting de Universiade in Napels. Tot Elze in februari op twee plekken haar voet brak. Het was een setback voor de turnster van Turnz Amsterdam, maar inmiddels is ze weer terug op haar oude niveau. Ondanks de tegenslag is ze klaar voor haar derde Universiade-deelname op rij.

Elze kwam in 2017 en 2015 ook al in actie tijdens het internationale multisportevenement voor studenten. In aanloop naar de editie van 2019 in het Italiaanse Napels komt ze eerst nog in actie bij de Flanders International Team Challenge in Gent en de Nederlandse titelstrijd in Rotterdam. “Bij die wedstrijden wil ik graag een mooi programma laten zien, met misschien toch nog wat upgrades,” vertelt ze.

Tegenslag
Met de uitbreiding van haar programma was ze immers al geruime tijd bezig, tot ze in februari ineens met een flinke tegenslag te maken kreeg. De turnster van Turnz Amsterdam brak haar derde en vierde middenvoetsbeentje en zat daardoor vier weken in het gips. “Het gebeurde bij mijn afsprong van balk. Dat was een enorme setback voor me. Maar qua tijd zat ik niet heel erg in de stress, omdat de Universiade in juli is.”

Zonder te haasten werkte ze dan ook aan haar terugkeer. Elze bleef dagelijks trainen en hield zich bezig met de dingen die ze wél kon. Inmiddels is ze weer terug op haar oude niveau. Ze is fit en pijnvrij. “Conditioneel is het op vloer nog wel wat zwaar, maar dat komt wel goed. Op sprong ben ik ook alweer bezig met yurchenko anderhalve schroef op een harde landing. Maar voor mijn blessure was ik op sprong bezig met dubbelschroef en omelianchik strek half. Als ik deze blessure niet had gehad, was ik daarin misschien een stapje verder geweest. Maar daar denk ik liever niet aan.” 

Goed resultaat
Bij de Universiade in Napels wil ze zich namelijk vooral focussen op een goed resultaat. “Samen met Kirsten vorm ik een team. Omdat er in een 4-3-2 format wordt gewerkt, tellen onze scores op elk toestel mee voor de teamscore. Het zou mooi zijn als we samen een goed resultaat neer kunnen zetten. Dat is het eerste doel.” 

Ook individueel heeft Elze zichzelf een aantal doelen gesteld voor het multisportevenement in Napels. “Ik zou graag de meerkampfinale halen en misschien een vloer- of sprongfinale. Maar de kansen daarvoor hangen ook een beetje af van het deelnemersveld. Die is nog niet bekend. Wat dat betreft is het nog even afwachten, maar ik ben er klaar voor,” besluit ze.