DG

Bondscoach Gerben Wiersma heeft Zenna van der Lubbe, Shade van Oorschot, Marit Reijnders en Lisa van Rozen toegevoegd aan de nationale turnselectie. 

Het viertal stroomt door vanuit Jong Oranje. Van der Lubbe, Reijnders en Van Rozen kwamen dit jaar nog in actie bij het European Youth Olympic Festival (EYOF). 

De selectie van bondscoach Wiersma bestaat verder uit Sara van Disseldorp, Vera van Pol, Kirsten Polderman, Eythora Thorsdottir, Sanna Veerman, Naomi Visser, Tisha Volleman, Lieke Wevers, Sanne Wevers en Laura de Witt. Zij maakten in 2019 ook al deel uit van de Oranjeselectie. 

De Nederlandse turnsters bereiden zich de komende maanden voor op de Olympische Spelen in Tokyo, waarvoor tijdens de WK van 2019 een ticket werd bemachtigd. 

Een team van vier Nederlandse turnsters zal deze zomer uiteindelijk in actie komen in Tokyo. 

De turnsters nemen in aanloop naar de Spelen deel aan diverse (inter)nationale toernooien. Een uitgebreide kalender volgt op een later moment. 

De Nederlandse juniorenselectie bestaat uit Ghizlane Barraki, Marylinn Hendriks, Celine Kusters, Catalina Matamala, Casey-Jane Meuleman, Merel Pouw, Yara Rahil, Pleun Reinders, Mara Slippens en Floor Slooff.